Lärare i fritidshem till Nygårdsskolan

Lärare i fritidshem till Nygårdsskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Nygårdsskolan är en F-9-skola med ca. 600 elever. Skolan med fräscha lokaler och härliga skolgårdar, som är designade av eleverna själva, är vackert belägen i Billdal nära hav och grönområden. Personalen på skolan är mycket professionell och drivs av ett starkt engagemang för eleverna och sin undervisning. Skolan har också ett kompetent och välfungerande elevhälsoteam samt en närvarande föräldragrupp. Eleverna på vår skola är motiverade till lärandet och söker kunskap. Arbetet innebär att tillsammans med kollegor driva pedagogisk utveckling i fritidshemmet och under skoldagen. Hos oss erbjuds du ett varierat arbete där du kommer ha ansvar för att planera, genomföra och följa upp verksamheten enligt gällande styrdokument och verksamhetens mål. Fritidshemmet har ett nära samarbete med skolan och i tjänsten ingår att arbeta med elevernas lärande under hela dagen.

Kvalifikationer
Du ska vara behörig lärare med inriktning fritidshem och vi ser gärna att du har arbetat minst två år inom utbildningssektorn. Du är trygg i din roll som lärare i fritidshem och i de arbetsuppgifter som ingår i uppdraget. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och värderar din förmåga att engagera och entusiasmera högt. Stor vikt läggs vid flexibilitet och förmågan att driva utvecklingen i verksamheten framåt. Du har god insikt och kunskap i fritidshemmets och skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och en positiv elevsyn. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Kaisa Bornius Almqvist
Telefon 0725-271952
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.