Lärare i fritidshem till Nya Skolan Länsmansgården

Lärare i fritidshem till Nya Skolan Länsmansgården

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. I förvaltningen ingår 146 kommunala grundskolor där nästan 60 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har drygt 8 000 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Nya skolan Länsmansgården är en kommunal F-3 skola vackert belägen precis i anslutning till natur och aktivitetsområden vid Svarte Mosse i Länsmansgården. Skolan är relativt nystartad och tillsammans så fokuserar vi på att bygga upp en skola med hög professionalitet inom skolans alla områden och med mycket samarbete och gemenskap både mellan personal och elever. Ht-2020 har skolan ca 260 elever och 35 personal. Vi satsar mycket på att ge våra elever bra förutsättningar för lärande. Både genom att jobba i årskursteam där flera lärare tillsammans med fritidspersonalen delar på ansvar och genom att ha extra fysisk aktivitet på skolschemat. Många av våra elever behöver extra språkstöd och vi lägger därför stor vikt vid det språkutvecklande arbetssättet. Vi vill skapa en trygg skola för våra barn och vi arbetar för att utveckla ett nära samarbete med föräldrarna. Skolans fritidshem är indelat i tre avdelningar, två F-1 avdelningar och en åk 2-3 avdelning. Vi vill att vårt fritidshem ska stimulera elevernas utveckling och lärande, främja delaktighet och inflytande samt erbjuda en meningsfull fritid. På vårt fritidshem finns både utbildade lärare i fritidshem och fritidsledare. Som lärare i fritidshem hos oss så har du ansvar för planering, genomförande och uppföljning av fritidshemmets verksamhet. Du leder undervisningen med hjälp av skolans fritidsledare och du är den som driver fritidshemmets systematiska kvalitetsarbete. Du ansvarar tillsammans med övriga lärare för rastaktiviteter och för skolans fysiska morgonaktivitet. Vi söker därför nu 2 lärare till vårt fritidshem. Den vi söker förstår och vill också värna värdet av en fysiskt aktiv arbetsdag för såväl elever som personal. Vi har ett teamorienterat arbetssätt så vi vill att du uppskattar teamarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig lärare i fritidshem eller fritidspedagog. Du är väl insatt i styrdokumenten och kan omsätta dem i praktiken. Har du erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och/eller att handleda personal inom fritidshemmets verksamhet är det meriterande. Som lärare hos oss trivs man bäst om man har en inneboende drivkraft att vilja utvecklas och att kontinuerligt vilja bidra till en hög kvalitet i verksamheten. Vi vill att du är en engagerad och trygg pedagog med ett gott förhållningssätt både i mötet med elever och vuxna. Eftersom våra pedagoger arbetar i team är det viktigt att du trivs med att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Som lärare hos oss är det viktigt att man kan vara en god språklig förebild för våra elever. Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av en redan tillsvidareanställd personal. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Larsson
Telefon 031-366 65 52
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.