Lärare i fritidshem till Bärbyskolan

Lärare i fritidshem till Bärbyskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Bärbyskolan ligger naturskönt på en kulle i Säve med utsikt över ett vackert odlingslandskap. På Bärbyskolan går 180 elever från förskoleklass till åk 6, varav 120 elever har skolbarnomsorg. Skolan har ett fritidshem bestående av fyra hemvister och bedriver sin verksamhet i skolans lokaler på eftermiddagarna. Här skapas trygga, ansvarstagande och självständiga elever genom ett nära samarbete mellan personal, elevhälsa och vårdnadshavare. Skolan genomsyras av ett elevcentrerat arbetssätt där vi arbetar för att varje elev ska vara delaktig och ha möjligheten att påverka alla processer som rör eleven. Vår målsättning är att Bärbyskolan ska vara en skola där eleverna lämnar med goda kunskaper och en stor tilltro till sig själva. Vi har en hög andel trygga elever och vi arbetar systematiskt för att behålla den känslan hos eleverna. Vi söker nu en vikarierande lärare i fritidshem som kan bidra till att utveckla ett tryggt och högkvalitativt fritidshem där elever blir utmanade och bekräftade utifrån sina förutsättningar och behov. Tjänsten innebär att arbeta på skolans fritidshem och att på skoltid stödja elever i undervisning och på raster, i en-till-en-situationer som elevassistent och inom klassens ram. Tillsammans med dina kollegor driver du den pedagogiska utvecklingen för eleverna under hela skoldagen. Du kommer att planera, genomföra, följa upp och utvärdera verksamheten enligt gällande styrdokument och verksamhetens mål. Som lärare i fritidshem samverkar du med vårdnadshavare, elevhälsa, arbetslag och övrig skolpersonal och ni arbetar tillsammans för att nå en god kvalitet i verksamheten. På Bärbyskolan får du arbeta i en varm atmosfär med trygga och motiverade elever. Skolan är inne i en utvecklingsperiod och som medarbetare har du stor möjlighet att påverka denna utveckling tillsammans med drivna och motiverade kollegor!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem. Tidigare erfarenhet från arbete i fritidshem och arbete med att stödja elever med i behov av särskilt stöd är meriterande. Du är väl förtrogen med läroplanen och andra styrdokument och du har kompetens att arbeta med IT som kommunikationsmedel och pedagogiska hjälpmedel. Som anställd på denna tjänst ställs krav på att tala och skriva svenska flytande och att ha grundläggande kunskaper i skolans ämnen så som matematik. Som person är du kommunikativ och tycker om att samarbeta med kollegor genom kollegialt lärande. Du har ett starkt intresse och engagemang för att utveckla undervisningen efter varje barns individuella behov och utveckling. I rollen som lärare i fritidshem hos oss är det viktigt att du trivs med ett uppdrag där du har eget ansvar och stort utrymme att ta egna initiativ. Du har en helhetssyn på elevers lärande och arbetar medvetet för att skapa en trygg arbetsmiljö. Du har förmåga och intresse av att skapa goda relationer med såväl elever som vårdnadshavare och kollegor. Känner du igen dig i beskrivningen och vill arbeta utifrån varje barns individuella behov? Då ser vi fram emot din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Malin Forss
Telefon 031-366 81 86
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.