Lärare i fritidshem i förskoleklass sökes till Tångenskolan

Lärare i fritidshem i förskoleklass sökes till Tångenskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Tångenskolan ligger i Tuve och är en F-6 skola med två klasser i varje årskurs i de lägre åldrarna. Skolan ligger vackert inbäddad i naturen, fri från störande trafikleder. Eleverna har tillgång till en lekpark, bollplan och naturområden. För närvarande går det 320 elever på skolan. Vår målsättning är att Tångenskolan ska vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande och lärmiljö. Vi vill att våra elever ska känna sig trygga, sedda och respekterade på Tångenskolan. Du kommer att arbeta med våra elever i förskoleklass. Som lärare i fritidshem ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utvärdering av fritidsverksamheten enligt gällande styrdokument och mål. På Tångenskolans fritidshem har vi det senaste läsåret arbetat med teman utifrån elevernas intressen och årstider/högtider. Samtliga fritidshemsavdelningar arbetar med samma teman under läsåret. Detta för att förbättra det systematiska kvalitetsarbetet, lättare kunna organisera åldersöverskridande aktiviteter samt för att kunna utvärdera vårt arbete kollegialt. I slutet på läsåret kommer temaarbetet utvärderas så att förbättringar kan göras till nästkommande läsår. Du kommer ingå i ett arbetslag med övriga medarbetare på fritids. Arbetslaget träffas varje vecka och diskuterar olika pedagogiska- och didaktiska frågor bland annat utifrån boken Fritidshemmets mål och resultat att planera och utvärdera. Fritidsmötena leds av en fritidssamordnade som ingår i skolans utvecklingsgrupp och lyfter fritidshemmets perspektiv och driver verksamhetens utveckling framåt tillsammans med rektor och lärare från andra arbetslag. Fritidshemmens dag som infaller andra tisdagen i maj varje år är någonting som firas stort på Tångenskolan. Dels för att öka fritidshemmens status i samhället men även för att ha en härlig dag då elever, lärare/pedagoger och vårdnadshavare ses och har det trevligt tillsammans.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker är utbildad grundlärare i fritidshem. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i ett fritidshem som följer riktlinjerna i Skolverkets allmänna råd för kvalitet i fritidshemmet. Har du behörighet att undervisa i något ämne är även det meriterande, gärna ett praktiskt-/estetiskt ämne såsom idrott, bild eller musik. Vi söker dig som tycker att det är roligt och utvecklande att arbeta med barn och brinner för att få vara en viktig del i deras utveckling. Du har god förmåga att arbeta målinriktat och att utveckla kvalitén på verksamheten. Med din förmåga att samarbeta och ditt respektfulla bemötande har du lätt för att skapa och behålla förtroendefulla relationer. Som person trivs du i ett uppdrag där du har ett stort eget ansvar och ges utrymme att ta många egna initiativ. Du är kreativ och kommer gärna med nya idéer och angreppssätt. Ser du möjligheter och finner glädje i att arbeta tillsammans med andra för att skapa en så utvecklande, inspirerande och utmanande fritidsverksamhet som möjligt kan du vara den vi söker! Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av en redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Lisa Christensson
Telefon 072-855 33 86
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 nov 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.