Dalaskolan söker lärare i fritidshem, gärna med behörighet idrott eller annat ämne

Dalaskolan söker lärare i fritidshem, gärna med behörighet idrott eller annat ämne

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!

Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
* öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
* skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
* öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Välkommen till vår fina Dalaskola!
Hos oss går det drygt 430 elever från förskoleklass till årskurs 6.
Dalaskolan hittar du vid foten av kullarna mot Ekebäck. Här vill vi ge elever från 6 till 12 år lust att lära och alla de grundläggande kunskaper som behövs för att leva ett rikt och meningsfullt liv, tillsammans med andra.
Vill du vara med och utveckla fritidshemmets verksamhet tillsammans med oss?!
Arbetet innebär att tillsammans med kollegor driva pedagogisk utveckling för eleven.
Du kommer att planera, genomföra och följa upp verksamheten enligt gällande styrdokument och verksamhetens mål.
Du ingår i arbetslag tillsammans med grundskollärare eller förskollärare och Lärare i fritidshem, där ni regelbundet träffas och planerar och utvecklar verksamheten. Under en arbetsdag hos oss samverkar du med klasslärare eller förskollärare för att på eftermiddagen fortsätta med verksamheten på fritidshemmet.


Kvalifikationer
Vi söker nu dig som är behörig lärare i fritidshem och som vill arbeta med oss på Dalaskolan.
Du får gärna vara nyutexaminerad men det är meriterande om du har några års erfarenhet av arbete i fritidshem. Har du behörighet i idrott är det meriterande, eventuellt annat ämne kan också vara intressant.
Som person är du duktigt på att arbeta med andra människor och har en god förmåga att på ett konstruktivt sätt kommunicera med både elever, kollegor och vårdnadshavare.
Du har en positiv inställning, tycker om barn, förmedlar glädje och upptäckarlust och ser alla elevers styrkor och möjligheter.
Du trivs och finner glädje i att arbeta tillsammans med andra när det gäller planering och utveckling av verksamheten, samtidigt som du också kan driva ditt eget arbete framåt.
Du har ett strukturerat, kreativt arbetssätt och är duktig på att inspirera barnen att själva upptäcka och lära. Du är stabil och engagerad och vill utvecklas i ditt arbete.

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi kommer att påbörja urval och intervjuer omgående.

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.


Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Kristin Gemrud
Telefon 073-773 81 07
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 okt 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.