Lärare i förskoleklass till Hagenskolan

Lärare i förskoleklass till Hagenskolan

Om arbetsplatsen
Göteborgs grundskoleförvaltning omfattar 141 kommunala skolor och 44 fristående skolor med ca 56 000 elever. Omsättningen är ca 7,2 mdkr. Förvaltningen har ca 8 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens skola.

Grundskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för rektorerna att leda den pedagogiska utvecklingen av skolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för att öka elevernas lärande.
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevernas kunskapsresultat.
- Ökad likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för elevernas olika förutsättning.


Arbetsuppgifter
Som lärare i förskoleklass kommer du att ingå i ett arbetslag och arbeta med barnens utveckling både kognitivt och socialt. I arbetstiden ingår även öppning av fritids. Arbetet innebär att du tillsammans med dina kollegor driver pedagogisk utveckling för eleverna. Du kommer att planera, genomföra och följa upp verksamheten enligt gällande styrdokument och verksamhetens mål. Under en arbetsdag hos oss har du ett nära samarbete med skolans övriga verksamheter och i tjänsten ingår det att arbeta med eleverna under hela skoldagen.

Hagenskolan har drygt 350 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger centralt placerad i Hagenområdet med bra kommunikationer och närhet till hav och natur. Skolgården är en levande plats och utomhuspedagogik är ett regelbundet inslag i undervisningen. Där finns också en liten skolträdgård. Kunniga pedagoger ser till att varje barn möts och utvecklas från sin egen nivå, från förskoleklass till årskurs sex och genom en meningsfull fritid på fritidshemmet. Skolan har en aktiv föräldraförening, HFF.

Hagenskolans tre ledord som genomsyrar hela verksamheten är trygghet, arbetsglädje och kunskap. Vi använder ett CPS-inspirerat förhållningssätt, Collaborative and Proactive Solvings, och arbetar med att skapa en tillgänglig lärmiljö för våra elever.

Du brinner för barns lärande samt utveckling och klarar så väl samarbete som självständigt arbete.
Arbetet innebär att du tillsammans med dina kollegor driver pedagogisk utveckling för eleverna. Du kommer att planera, genomföra och följa upp verksamheten enligt gällande styrdokument och verksamhetens mål.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är lärare i förskoleklass, alternativt har en förskollärarexamen.

Du är trygg i din yrkesroll och väl förtrogen med gällande styrdokument. Med din kunskap och kompetens förväntas du bidra till att skapa en bra övergång mellan förskola och grundskola i förskoleklass. Tillsammans med övriga pedagoger kommer du att planera och bedriva den pedagogiska verksamheten. Därför utgår vi från att du har lätt att samarbeta, såväl som att arbeta självständigt. Vi vill att du som person är drivande, positiv, flexibel och initiativrik.

Som person är du lugn, stabil, tillmötesgående och har förmågan att skapa en trygg miljö för alla elever. Du tycker om att samarbeta med andra människor och är duktig på att skapa goda relationer till elever, kollegor och föräldrar. Du är engagerad i ditt arbete och drivs av lusten att få vara med i barns utveckling.

Då du leder både små och stora grupper är det viktigt att du tycker om att arbeta i båda dessa sammanhang och kan engagera och motivera eleverna. Du bidrar gärna med idéer och nya tankesätt för att hela tiden driva verksamheten framåt.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Karl Yregård
Telefon 070-585 93 06
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.