Lärare i förskoleklass till Ellen keyskolan

Lärare i förskoleklass till Ellen keyskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. I förvaltningen ingår 146 kommunala grundskolor där nästan 60 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har drygt 8 000 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och skapa en av världens mest demokratiska skolor? Ellen Keyskolan är en F-6 skola med ca 350 elever fördelade i 14 klasser. Skolan genomsyras av ett elevcentrerat arbetssätt med tydligt fokus på delaktighet och demokrati. Vi arbetar för att varje elev ska vara delaktig i alla processer som rör eleven, att eleven har möjlighet att påverka och kan tillägna sig demokratisk kompetens. Vår målsättning är att Ellen Keyskolan ska vara en skola med tydliga strukturer för demokrati och normkritik och att vi tillsammans ska arbeta för att alla elever når målen. Vi vill att våra elever ska känna sig trygga, sedda och respekterade på Ellen Keyskolan. Som förskollärare hos oss är du en viktig del i det arbetet. I undervisningen fokuserar vi särskilt på utveckling av språk, matematik, hälsa och rörelse genom lek. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, följa upp, dokumentera och utvärdera verksamheten. Du är nytänkande och framåtskridande och håller dig väl uppdaterad inom ditt område. Den pedagogiska verksamheten och miljön utformas efter barnens behov och intressen. Med ett kreativt arbetssätt driver du det pedagogiska utvecklingsarbetet. Hos oss sker fortbildning och nätverkande både inom och utanför stadsdelen, på så sätt får du möjlighet att finna nya tankar och att lära av andra. Vi erbjuder dig ett utvecklande och meningsfullt uppdrag med möjlighet att göra skillnad! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Vi ser gärna att du har god vana att hantera digitala verktyg och medier i undervisningen. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt i ord och handling. Då vi aktivt arbetar med att främja elevdelaktighet förutsätts att du har goda kunskaper inom demokrati och elevcentrerat arbetssätt. För att lyckas med uppdraget krävs att du har en god förståelse för ditt uppdrag och aktivt arbetar för att våra elever ges utrymme att utveckla sin kommunikativa förmåga och i förlängningen sin demokratiska kompetens. Vi värdesätter även goda kunskaper om estetiska processer och en god förmåga att arbeta utvecklande med utgångspunkt i leken. Du är tydlig och lyhörd i din kommunikation och van att anpassa ditt sätt att kommunicera efter rådande situation. I rollen som förskollärare är det viktigt att du är positiv och lösningsfokuserad, samt har förmåga att entusiasmera. Med din förmåga att samarbeta och ditt respektfulla bemötande har du lätt för att skapa och behålla förtroendefulla relationer med barn, föräldrar och kollegor. Du är kreativ och kommer gärna med nya idéer och angreppssätt. Är du dessutom engagerad och vill utvecklas i din roll tror vi att du kommer att trivas hos oss. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Karin Hallhagen Bagby
Telefon 031-366 87 20
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.