Lärare fritidshem till Oscar Fredriksskolan

Lärare fritidshem till Oscar Fredriksskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Oscar Fredriksskolan är en F-6 skola belägen i lugn avskildhet i Linné, nära Slottsskogen och stadens kulturliv. Skolan består av ca 520 elever fördelat på tre klasser i varje årskurs, F till 6. Oscar Fredriksskolan har hög måluppfyllelse bland eleverna, mycket beroende på att vi har en stor andel personal med lärarlegitimation. Skolan har också en hög trivselfaktor där en hel del av personalen jobbat länge på skolan och som tillsammans med många yngre lärare är aktiva för att leda skolans verksamhet framåt. På grund av att en lärare i fritidshem på skolan har valt att gå vidare i karriären, söker vi nu på Oscar Fredriksskolan en legitimerad lärare i fritidshem åk F-3 på heltid. Förutom arbetet på fritidshemmet under eftermiddagstid går du in och samarbetar i någon klass under skoltid.

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad lärare i fritidshem och har legitimation. Du vill vara med och utveckla fritidsverksamheten på skolan. Ämnesbehörigheter i framför allt idrott och hälsa ses som meriterande och är ett krav för vidare arbete i åk 1, där klassläraren och lärare fritidshem ansvarar för ämnet idrott och hälsa tillsammans. Meriterande för tjänsten är också erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Du är trygg i din lärarroll, är kommunikativ och förstår vikten av ett gott samarbete. Du är lyhörd för barnen och har förmåga att skapa trygghet i gruppen och att väcka nyfikenhet och lust hos barnen. Är du precis klar med din lärarutbildning eller håller på att avsluta den under ht 2020 och ännu inte fått din legitimation, är det inga problem för att komma ifråga för tjänsten. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Olle Eriksson
Telefon 031-3659492
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 okt 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.