Lärare åk1 Frölundaskolan

Lärare åk1 Frölundaskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Frölundaskolan är en mångkulturell F-9 skola med närhet till det mesta. Skolan har ca 530 elever och 90 medarbetare. Vi arbetar för en likvärdig skola där trygghet och lärande är i fokus. Oavsett vem du är ska du känna dig välkommen hos oss - elever såväl som medarbetare och vårdnadshavare. Vi arbetar ständigt efter vår vision om en mångfaldens skola. För oss innebär detta att genom tydliga förväntningar tillsammans skapa förutsättningar för lärande och framtidstro i en trygg och glädjefull miljö där alla elever blir sedda. Frölundaskolan F-3 har ett aktivt samarbete med Kulturskolan och vi erbjuder flera olika kulturyttringar, t.ex. körverksamhet, klassorkester och rytmik. Vi har rastverksamhet med lekar och aktiviteter som leds av vår fritidshems personal. Frölundaskolans fritidshem samarbetar med flertal olika lokala idrottsföreningar för att erbjuda eleverna möjlighet att prova och delta i olika aktiviteter under eftermiddagstid. Nu söker vi dig som är behörig lärare åk 1-3 för ett föräldraledighetsvikariat på del/heltid under vårterminen med möjlighet till förlängning. Du kommer undervisa och vara mentor för en klass i årskurs 1. Tillsammans med dina kollegor kommer ni planera, strukturera och organisera undervisningen för att skapa en likvärdighet för eleverna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarlegitimation för undervisning i årskurserna 1-3, gärna med så bred behörighet som möjligt. Det är positivt om du har några års erfarenhet av att arbeta som lärare, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad. Du är en person som skapar rätt förutsättningar för att lärande ska kunna ske och du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang i ditt klassrum. För oss är det viktigt att du visar respekt för alla du möter i din yrkesroll och utgår från allas lika värde. Du har alltid elevernas behov som utgångspunkt i ditt agerande. För att trivas i rollen hos oss bör du ha ett starkt engagemang och entusiasm för din roll som lärare. Du tar initiativ och upprättar tydliga mål i din planering av ditt uppdrag. Du ser till att slutföra de projekt du startat och följer även upp det slutgiltiga resultatet. Du har lätt för att samarbeta med andra personer i din omgivning såväl kollegor på skolan som vårdnadshavare. Varmt välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Eva Ågestedt
Telefon 070-5368857
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.