Lärare åk 1-6 på Björkåsskolan

Lärare åk 1-6 på Björkåsskolan

Om arbetsplatsen
I Göteborgs grundskoleförvaltning ingår 146 kommunala grundskolor och 41 fristående grundskolor där det går cirka 59000 elever. Hela förvaltningen har drygt 8000 medarbetare och chefer som gemensamt arbetar med att utveckla och förvalta verksamheten till framtidens skola. På grundskoleförvaltningen är vi innovativa gällande vår kultur, våra förhållningssätt samt när det gäller styrning och ledning, så att vi kan stödja rektorerna på skolorna och skapa bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och utveckla nya Björkåsskolan? Vill du vara med och utveckla det livslånga lärandet för våra elever? Vill du vara en del av den berömda "Björkåsandan"? Vill du leda och utveckla en av våra fritidshemsavdelningar på Björkåsskolan? Vill du har roligt på jobbet? Då är Björkåsskolan platsen för dig! Björkåsskolan är en ny toppmodern F-6 skola i Järnbrott, Västra Frölunda. Vi utbildar för framtiden i en digitaliserad och kreativ lärmiljö som möjliggör en modern pedagogik som vilar på beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund. Vi växer och är idag drygt 300 elever. Det finns en nybyggaranda på skolan som genomsyrar vår verksamhet. På Björkåsskolan arbetar vi med flerlärarsystem, vilket innebär att du kommer ingå i ett arbetslag tillsammans med två andra lärare samt 1-2 elevassistenter/fritidspedagoger. Arbetslaget ansvarar runt en årskurs på två klasser med ca 50 elever. Du kommer under våren 2021 arbeta i åk 3. Du gillar utmaningar och har goda ledaregenskaper och är samtidigt är relationell, pådrivande och innovativ. Du har ett tydligt kunskapsfokus och ett brinnande intresse att utveckla elevernas lärande tillsammans med vår fantastiska personal på Björkåsskolan. Med styrdokumenten som utgångspunkt planerar och genomför vi undervisningen tillsammans med barnen för att de ska bli trygga, kreativa och nyfikna. På Björkåsskolan arbetar vi efter en tydlig struktur utifrån skolans Likvärdighetslista och låter detta perspektiv genomsyra verksamheten. Arbetslagen kännetecknas av stort engagemang, hög kompetens och arbetsglädje där både formella som informella kompetenser räknas. Vi arbetar också aktivt efter vår värdeord; kunskap, tillsammans och världen. Exempelvis har skolan en särskild inriktning mot internationalisering vilket genomsyrar pedagogiken på vår skola. Bland annat har vi ett kontinuerligt utbyte med vår vänskola, Cubitt Town Junior School i London. Tillsammans utbildar vi för framtiden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare för åk 1-6. Vi är en flexibel organisation som särskilt beaktar din personliga kompetens och erfarenhet. Om du är utbildad lärare för åk 1-3 eller 4-6 är du därmed också varmt välkommen att söka. Däremot är behörig lärare i ämnena Ma/No meriterande. Som lärare är du en förebild för eleverna med en positiv människosyn, något du också tar fasta på i kontakten med barnen och deras vårdnadshavare. Du är engagerad och initiativtagande och vill utveckla vår verksamhet. Vi ser till personlig lämplighet såsom samarbetsförmåga och flexibilitet. Erfarenhet är meriterande men också förmågan att tänka nytt för framtidens skola. Rekrytering kommer pågå fortlöpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykel förmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Anne Erefalk
Telefon 0722-558837
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.