Kunnig och kreativ specialpedagog till grundsärskola, Kannebäcksskolan

Kunnig och kreativ specialpedagog till grundsärskola, Kannebäcksskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Kannebäcksskolan/Tynnered är en grundsärskola med 60 elever uppdelade på 12 klasser. Vi har verksamhet både på Kannebäcksskolan och Tynneredsskolan. Då verksamheten har expanderat denna termin, söker vi nu ännu en specialpedagog. Vi söker dig som är behörig, tydlig, självständig och engagerad som vill vara med och utveckla vår skola vidare. Vi är ett starkt team team som arbetar nära lärarna och arbetslagen. Du kommer tillsammans med den andra specialpedagogen arbeta ihop med lärarna och aktivt bidra till att alla elever når så långt som möjligt i både sin kunskapsutveckling och sin sociala utveckling. Du handleder och coachar lärarna i både enskilda samtal och i arbetslagssamtal samt observerar i mentorsrummet. Du genomför pedagogiska kartläggningar, pedagogiska utredningar samt analyserar elevers behov av anpassningar och särskilt stöd.

Kvalifikationer
För att bidra till att varje elev ska kunna utvecklas optimalt utifrån sin förmågor ska du; * Se skolutveckling som en naturlig del av arbetet och se det kollegiala samarbetet som en viktig faktor för att lyckas. * Vara trygg i din yrkesroll och i ditt uppdrag. * Vara en ansvarstagande person som kan möta eleverna och pedagoger med öppenhet, värme och respekt. * Ha stor erfarenhet av pedagogiska kartläggningar, språkstörning, hörselnedsättning och NPF. * Ha erfarenhet av lågaffektivt bemötande och tecken som stöd samt vana av IKT-hjälpmedel. * Visa engagemang och skapa goda förutsättningar för alla elever att lyckas. * Vara bra på att lyssna in kollegor och elever och på att följa gemensamma beslut. * Arbeta strukturerat och sätta eleven i fokus. * Kunna följa upp elevernas utveckling och tydligt kommunicera denna med kollegor och vårdnadshavare. * Vara flexibel, driftig och gärna ta egna initiativ samt tycka om att arbeta i ett stort friutrymme. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Ann-Louise Saarinen
Telefon 031-3664854
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.