Kostymmästare till Göteborgs Stadsteater

Kostymmästare till Göteborgs Stadsteater

Om arbetsplatsen
Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter
I rollen som Kostymmästare på Göteborgs Stadsteaters kostymavdelning är du en del i det kreativa team som tillsammans ansvarar för kostymerna som används på våra scener. I produktion kommer du självständigt översätta en kostymskiss till en färdig scenkostym genom att arbeta med mönsterkonstruktion, tillskärning och sömnad. Vi tillämpar ett rullande pjäsansvar där planering, budgetansvar, inköp samt beräkning av materialkostnad och tidsåtgång ingår. I pjäsansvaret ingår även att leda arbetet gentemot producent, kostymör och kostymavdelning. Som Kostymmästare har du även ett ansvar för löpande underhåll av ateljé och förråd.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant utbildning i herr och damskrädderi, samt tillskärarutbildning och god erfarenhet av tillskärning. Vi vill också att du har erfarenhet av teaterproduktion. Du är en kreativ och skicklig hantverkare med god materialkännedom. Du hanterar såväl mönsterkonstruktion och tillskärning som sömnad av dam- och herrkollektion. Som person är du strukturerad, driven och har god förmåga att både arbeta självständigt och i team. Då arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion, ställer arbetet också höga krav på samarbetsförmåga och ett effektivt och flexibelt arbetssätt. Kunskaper i Photoshop är meriterande och körkort är önskvärt. Eftersom arbetet innebär att kommunicera på både svenska och engelska behöver du behärska de språken i tal och skrift. Vad kan vi erbjuda dig? Vi vill välkomna dig som vill ha en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas, till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och projektorienterat arbete med syftet att skapa och förmedla kvalitativ teater till alla göteborgare.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Björn Lengstrand
Telefon 031-708 70 07
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.