Kontrollrumsingenjör

Kontrollrumsingenjör

Om arbetsplatsen
Göteborg växer som aldrig förr. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lätt för göteborgarna att leva hållbart. Utan oss fungerar inte samhället. Vatten, avlopp och avfall är några av samhällets viktigaste grundpelare. Samhällsnyttan, framtidens utmaningar och byggandet av ett hållbart Göteborg ger stor tillfredsställelse. Vi vet att vi gör skillnad, nu och för framtiden.

Arbetsuppgifter
Avdelningen Dricksvattenproduktion ansvarar för dricksvattenberedningen i Göteborg. Dricksvattenberedning sker på våra två vattenverk Alelyckan och Lackarebäck. Nu behöver vi förstärka vår organisation och söker stabila och analytiska skiftgående kontrollrumsingenjörer. Kontrollrumsingenjörsgruppen består i dagsläget av 11 skiftgående ingenjörer. Huvuddelen av din arbetstid är förlagd till vårt centrala kontrollrum, det ingår även regelbunden tjänstgöring på våra två vattenverk. Kontrollrummet har en avgörande funktion för att säkerställa dricksvattenförsörjning och avloppsavledning för göteborgarna. I rollen som kontrollrumsingenjör kommer du övervaka Kretslopp och vattens vattenverk samt råvattenkvalitet, dricksvattenproduktion och del av tid, ledningsnät. Detta innebär att du tolkar data och larm som inkommer till kontrollrummet och dra slutsatser av den tillgängliga informationen. Du har i ditt dagliga arbete en central roll för dricksvattenberedningen och samarbetar med kollegor från förvaltningen i pågående och kommande projekt gällande anläggningar kopplat till dricksvattenproduktionen. Under kvällar, nätter och helger har kontrollrumsingenjörerna även kontakt med allmänhet via SOS Alarm som kan inkomma med frågeställningar eller information till kontrollrummet som berör dricksvatten, ledningsnät och/eller avfall. Dina arbetsuppgifter omfattar även administrativt arbete som att skriva instruktioner och dokumentera händelser. Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån. Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna. Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. Välkommen!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har 3-årig högskoleutbildning inom inriktning processindustri, exempelvis sjöingenjör. Alternativt har du flera års relevant erfarenhet av arbete inom processindustri kopplat till vatten, el eller värmekraft där erfarenheten omfattar arbete i kontrollrum med driftövervakning, ensam eller i grupp. Tjänsten är säkerhetsklassad nivå 2 och förutsätter godkänd registerkontroll från Säpo och svenskt medborgarskap. För tjänsten krävs även körkort B. Har du tidigare arbetat i skift samt arbetat i styrsystemen Cactus och ABB är det meriterande. Det är även fördelaktigt om du arbetat med loggböcker och har dokumentationsvana. För att bli framgångsrik i rollen som kontrollrumsingenjör ser vi att du tar ansvar för dina och gemensamma arbetsuppgifter. Du motiveras av att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. I dina uppdrag kommer du arbeta tillsammans med flera aktörer och vi ser därför att du trivs med att samarbeta. Ingen dag är den andra lik och det kommer uppstå utmanade situationer i dina uppdrag vilket kräver att du är lugn och trygg i din roll. För att lyckas i arbetet ser vi det som en förutsättning att du vid oväntade situationer kan analysera ett problem för att härleda vart och vad som orsakat ett fel och utifrån given information dra logiska slutsatser. Då tjänsten innehåller administrativa uppgifter ser vi att du kan uttrycka dig i tal som i skrift.

Övrigt
Utan oss fungerar inte samhället. Vatten, avlopp och avfall är några av samhällets viktigaste grundpelare. Samhällsnyttan, framtidens utmaningar och byggandet av ett hållbart Göteborg ger stor tillfredsställelse. Vi vet att vi gör skillnad, nu och för framtiden. Det är en häftig känsla. Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. Välkommen! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Pär Falk
Telefon 031-368 73 01
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.