Konservator till projekt för flytt av samlingar

Konservator till projekt för flytt av samlingar

Om arbetsplatsen
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum. Kulturförvaltningen har cirka 750 anställda som verkar inom tre huvudsakliga sektorer: Bibliotek, Museer, och Fri konst och kultur.

Arbetsuppgifter
Göteborgs Stads samlingar är en av Sveriges största och har betydande angelägenhet både lokalt, nationellt och internationellt. Vi bedriver en aktiv samlingsförvaltning för att främja och möjliggöra kunskapsuppbyggnad, sammanhang och delaktighet. Nu planerar vi för ett nytt magasin som gör att samlingarna ska få en ändamålsenlig, säker och ren bevarandemiljö. Vill du vara med och bidra till att tillgängliggöra samlingarna för framtiden? Välkommen med din ansökan! Vi söker nu en konservator som kommer att arbeta med förberedelserna för Kulturhistoriska avdelningens samlingsflytt till det nya magasinet. Det innebär arbete med omfattande samlingar som uppvisar stor variation vad gäller ålder och materialtyp. Då förberedelserna spänner över första året i projektet är anställningen tidsbegränsad till ett år, men med goda möjligheter till förlängning. Arbetsuppgifter innebär bland annat: * Registrera, dokumentera och uppdatera information om objekt i våra databaser * Att genomföra tillståndsbedömningar * Att göra riskbedömningar av skadliga och farliga objekt * Packa och stabilisera föremål inför transport * Stötta medarbetare på avdelningen samt transportfirma i packprocessen * Utföra mindre/enklare konserveringsåtgärder

Kvalifikationer
Konservatorutbildning om minst 180 hp. Du behöver ha erfarenhet av arbete med samlingar och god kunskap om skilda materialkategorier. Önskvärt är erfarenhet av arbete med föremålsdatabas, samt registrering och dokumentation av objekt. Arbetet kommer till största del att ske i våra olika magasin. Du är van vid att ta egna initiativ och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är strukturerad, har ett gott ordningssinne samt en god förståelse för att följa gemensamma rutiner och processer. Då arbetet innebär ett mycket nära samarbete med övrig personal i flyttprojektet krävs en god kommunikativ förmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Charlotta Dohlvik
Telefon 031-368 35 72
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 24 nov 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.