Huvudprojektledare för införande av nytt affärssystem

Huvudprojektledare för införande av nytt affärssystem

Om arbetsplatsen
Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för att större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och leda vårt arbete mot en mer digital framtid? Om du vill vara med i en central roll för att genomdriva de förändringar vi vill uppnå så kan detta vara rätt uppdrag för dig. Vi önskar stärka vår projektleveransorganisation med en senior projektledare som kan ta sig an större projekt. Energibranschen genomgår en digitalisering som innebär många intressanta projekt. Vi söker nu dig som kommer bli vår huvudprojektledare för ett av våra stora strategiskt viktiga projekt vilket berör stora delar av vår verksamhet. Var med och skapa framtidens lösningar Du kommer att jobba inom vårt verksamhetsområde för utveckling och digitalisering med ett stort fokus på att utveckla Göteborg Energi för framtiden. Din första utmaning blir ett införandeprojekt av en tjänsteleverans för systemstöd för våra erbjudandeprocesser mot kund. Projektet innehåller alla faser från planering till projektavslut. Systemstödet skall stödja olika delprocesser såsom sälja, fakturera, avtala, ärendehantering, produkt- och tjänstehantering samt kommunicera via digitala kanaler. Detta är ett högt prioriterat projekt som syftar till sänkta kostnader, ökad kundnöjdhet och ett mer ändamålsenligt systemstöd för vidare digitalisering. Utöver möjligheten till att jobba brett inom hela koncernen så ingår du i ett team av projektledare som tillsammans utgör ett starkt kompetensområde och stöttar varandra för att utvecklas ytterligare. Vi är övertygade att vi även efter detta projekt kan erbjuda dig intressanta utmaningar genom att du fortsatt får leda utmanande projekt.

Kvalifikationer
Din kompetens är vår framgång Vi söker dig som ser dig som en senior projektledare som trivs med att ta dig an komplexa projektutmaningar. Du har god förståelse för både teknik och processer, men också människor och relationer. Som person har du en förmåga att skapa förtroende och engagemang, är nyfiken och har stor samarbetsförmåga. Du är strukturerad, analytisk, och drivande. Dessutom tycker du om att leda andra och drivs av affärsmässighet, tydliga mål och är resultatinriktad med helheten i fokus. För att lyckas och trivas i rollen tror vi att nedanstående punkter stämmer in som en beskrivning av dig och din kompetens: Minst 10 års erfarenhet som projektledare med erfarenhet av komplexa projekt med många beroenden och intressenter. Erfarenhet av upphandlingsprojekt och LOU/LUF Erfarenhet av större systeminföranden Vana av att leda grupper med uppemot 50 deltagare samt att leda delprojektledare. Vana av att leda projekt på uppemot 10 000 timmar och 10 Mkr Certifierad via IPMA, PMI eller Prince Erfarenhet av förändringsledning i en större verksamhet Erfarenhet att arbeta med program och portföljhantering. Minst kandidatexamen med relevant inriktning för uppdraget. Vi erbjuder dig hållbar utveckling Som anställd hos oss på Göteborg Energi kan du räkna med en arbetsplats som är både trevlig och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt och utmanande också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på goteborgenergi.se/jobbamedoss . På Göteborg Energi är mångfalden av kompetens i teamen avgörande för att projekten ska bli lyckade. Men vi ser också att mångfalden av människor har stor betydelse för hela bolagets utveckling. Vi strävar därför efter en jämn fördelning av kvinnor och män och ser också gärna en ökning av den kulturella och etniska spridningen bland våra medarbetare. I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Formell ansökan till tjänsten registrerar du via ansökningsformuläret i denna annons så snart som möjligt, dock senast 4 november. Vill du göra en förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta till Victoria Reeve victoria.reeve@randstad.se . Du är också välkommen att kontakta Victoria om du vill veta mer om tjänsten. Kontakta Victoria per mejl så ringer hon upp vid tillfälle. Inledande intervjuer hos Randstad är planerade att hållas under vecka 46 samt intervju med rekryterande chef på Göteborg Energi vecka 48. Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 nov 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.