Gymnasiebibliotekarie till Älvstrandens bibliotek

Gymnasiebibliotekarie till Älvstrandens bibliotek

Om arbetsplatsen
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling. I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter
Älvstrandens bibliotek är ett kombinerat gymnasie- och folkbibliotek som drivs i Utbildningsförvaltningens regi. Vi är skolbibliotek för gymnasieskolorna på Lindholmen och har ett nära samarbete med lärare och annan skolpersonal. Vi är en uppskattad arbetsplats och mötesplats för gymnasieområdets olika elever. Vi arbetar för en jämlik skolgång där det stöd biblioteket erbjuder eleverna är en viktig del, inte minst nu när en stor del av undervisning sker på distans. Samtidigt har vi en omfattande folkbiblioteksverksamhet riktad mot både barn och vuxna. Vi har ca 130 000 besökare om året som servas av sammanlagt 6,5 bibliotekarier. Då en av våra gymnasiebibliotekarier ska vara föräldraledig söker vi nu dig som vill ingå i en trevlig arbetsgrupp, och vill vara med och utveckla denna kunskapsorienterade och kreativa verksamhet. Du är gymnasiebibliotekarie och kontaktperson för Bräcke bygg, Bräcke IM, samt Center för språkintroduktion Du arbetar tillsammans med de två andra gymnasiebibliotekarierna gentemot gymnasieskolorna med pedagogiskt arbete i form av biblioteksintroduktioner, bokprat och andra läsfrämjande aktiviteter, undervisning i informationssökning och källkritik, samt stöd i elevernas källhantering. Du ansvarar också för introduktion av Legimus och andra pedagogiska hjälpmedel. Du ansvarar för inköp av lättlästa böcker på svenska, mångspråkslitteratur, samt några andra fackämnen. Informationstjänstgöring dag och kvällstid enligt schema ingår i tjänsten, likasom övriga för ett folkbibliotek förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Du ska vara utbildad Bibliotekarie, vilket innebär examen i bibliotek och informationsvetenskap eller möjligen att du befinner dig i slutet av din utbildning. Du ska vilja arbeta med ungdomar och ha intresse av litteratur, att arbeta läsfrämjande, samt ett pedagogiskt intresse eller erfarenhet. Goda IT-kunskaper, inklusive sociala medier, är ett krav. För att arbeta på Älvstrandens bibliotek behöver du vara stresstålig och serviceinriktad och ha lätt för att samarbeta. Vi är en arbetsgrupp där varje medarbetare är en viktig del, och vi alla tar gemensamt ansvar för verksamheten i stort. Det innebär att vi måste hjälpas åt under perioder av hög arbetsbelastning, Du behöver vara trygg i din roll och bekväm med att arbeta utåtriktat, samt trivas med att dagligen möta mycket olika människor, i synnerhet ungdomar. intresse för unga människors utbildning, intressen och medievanor är nödvändigt för att du ska trivas med detta arbete. Engagemang för personer med annat modersmål är ett plus, liksom erfarenhet av att arbeta läsfrämjande gentemot elever med behov av extra stöd Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 2 okt 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.