Grundskollärare 1-3 sökes till Nordhemsskolan

Grundskollärare 1-3 sökes till Nordhemsskolan

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Nordhemsskolan är en kommunal grundskola F-9 som ligger i hjärtat av Linnéstaden, på lagom avstånd från både city och Slottsskogen med allt vad parken har att erbjuda. På skolan går drygt 800 elever varav cirka 190 går i låg och mellanstadiet. Skolan har cirka 90 medarbetare av vilka ungefär 20 arbetar på låg och mellanstadiet. Skolan är uppdelad i två enheter med en rektor och två biträdande rektorer. Under vintern och våren kommer vår klasslärare i åk 3 att vara föräldraledig och vi söker därför dig som kan undervisa våra treor under den perioden. Fokus på undervisning, språkutvecklande arbetssätt, och trygga tillitsfulla relationer är våra fokusområden och Hänsyn, Omtanke och Ansvar våra ledord. Vi jobbar aktivt med PALS på skolan. Vi söker en medarbetare till vårt lågstadium. Du kommer att vara klassansvarig i en årskurs 3 och ansvara för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen för eleverna du ansvarar för. Tillsammans med kollegorna ansvarar du för det dagliga arbetet och de sysslor som ingår i klasslärarskapet men även för att utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lärare med behörighet att undervisa i årskurserna 1-3. En bred behörighet är meriterande. Tillsammans med dina kollegor prövar du systematiskt nya metoder för att nå alla elever. Du har ett inkluderande förhållningssätt som utgår från att varje elev är en tillgång i verksamheten och där du arbetar aktivt för att göra varje elev delaktig. Du har en god förmåga att ta tillvara på elevernas nyfikenhet och kreativitet och anpassar undervisningen efter dina elevers förutsättningar och intressen. Eftersom du kommer att ingå i ett arbetslag är det mycket viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med dina kollegor. Då du kommer att ha mycket kontakt med föräldrar är det viktigt att du känner dig trygg i detta och har god förmåga att kommunicera och samarbeta med dem kring elevernas skolsituation och mående. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Fredrika Ericson
Telefon 031-367 40 53
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.