Grundskollärare år 4-6 till Brottkärrsskolan

Grundskollärare år 4-6 till Brottkärrsskolan

Om arbetsplatsen
I Göteborgs grundskoleförvaltning ingår 146 kommunala grundskolor och 41 fristående grundskolor där det går cirka 59000 elever. Hela förvaltningen har drygt 8000 medarbetare och chefer som gemensamt arbetar med att utveckla och förvalta verksamheten till framtidens skola. På grundskoleförvaltningen är vi innovativa gällande vår kultur, våra förhållningssätt samt när det gäller styrning och ledning, så att vi kan stödja rektorerna på skolorna och skapa bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Arbetsuppgifter
Brottkärrsskolan i Hovås är en modern och nybyggd skola som startade höstterminen 2011. Här går cirka 350 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan med tillhörande fritidshem har fina lokaler med utrymme för lek, idrott och bibliotek med mera. Vi söker dig som tillsammans med dina kollegor vill bilda ett gott lärarteam kring våra elever på mellanstadiet. Hos oss kommer du att ingå i ett lärarkollegium som präglas av engagemang, professionalitet och arbetsglädje. Vi strävar mot ett inkluderande arbete och har ett fokus på att utveckla våra lärmiljöer för alla elever. Tillgängliga lärmiljöer och likvärdig utbildning är vårt verksamhetsmål. För oss är det självklart att vi arbetar tillsammans och skapar goda förutsättningar för att eleverna ska trivas och utvecklas så långt möjligt. Vi är en engagerad lärarkår med stor tillit till varandra och ett positivt förhållningssätt till elever och lärande. Kooperativt lärande används av alla pedagoger på skolan. Du leder och stimulerar eleverna i deras lärande och personliga utveckling på ett konstruktivt och inspirerande sätt utifrån elevernas egna förutsättningar. Du planerar, genomför och följer upp undervisningen med den enskilde eleven i centrum, tillsammans med dina lärarkollegor. Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor i ett arbetslag där ni delar ansvar och uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i mellanstadiet. Vi ser gärna att du har behörighet i ämnena bild, svenska matematik och No, men andra behörigheter är också välkomna att söka. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och ser formativ bedömning som en självklar del av din undervisning. Du har god datorvana och ser IKT som ett naturligt verktyg i ditt arbete. Du är en god ledare i klassrummet med tydlighet i kommunikation och struktur. Vi vill att du ska vara engagerad, flexibel och se samarbete som en självklar förutsättning för verksamhetens utveckling. Du är trygg, stabil och har en god självinsikt. Är nyfiken, initiativrik, nytänkande och vill utvecklas i ditt arbete. Du har förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och till dina kollegor. Har du arbetserfarenhet i mellanstadiet är det meriterande men vi välkomnar även nyexaminerade att söka. Välkommen med en ansökan till din framtid på Brottkärrsskolan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Linda Carlsson
Telefon 031-366 35 93
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 dec 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.