Fysioterapeut till Rehabenheten, Örgryte-Härlanda

Fysioterapeut till Rehabenheten, Örgryte-Härlanda

Om arbetsplatsen
Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet att utvecklas in din yrkesroll? Hos oss i Örgryte-Härlanda arbetar du för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och vår kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag ca 2 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter
Inom Rehabenheten Hälso- och sjukvård i Örgryte-Härlanda arbetar vi med personer som bor i ordinärt boende och särskilt boende inom äldreomsorgen. Vi arbetar också med personer inom IFO- Funktionshinder och Hospice. Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt med fokus på personcentrerad vård där patientens delaktighet är viktig. Vi söker en legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast till oss för en tillsvidareanställning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att undersöka och bedöma rehabiliteringsbehov, följa fysioterapiprocessen och samordna patientens samlade behov av fysioterapi inom kommunal hälso- och sjukvård. Du kommer att arbeta i team tillsammans med arbetsterapeut, sjuksköterska samt omsorgs- och habiliteringspersonal, vilket är en styrka i arbetet med att säkra en god livskvalitet för de vi är till för. Handledning och undervisning av omsorgspersonal är en viktig del av arbetet. Vi är en stabil arbetsgrupp med bred kompetens. Som ny medarbetare erbjuds du ett kollegialt stöd och vi är måna om att din kompetens tas tillvara så att du kan bli delaktig i utvecklingen inom verksamhetens olika områden. Du kommer i ditt uppdrag vara delaktig i att utbilda omsorgs-habiliteringspersonal i förflyttningsteknik.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Du har erfarenhet av yrket, har du dessutom arbetat med geriatriska patienter och patienter inom Närhälsan är det meriterande. Har du utbildning i smärta och sensorisk behandling som akupunktur är detta en stor fördel. För rollen söker vi dig som är kreativ, där ditt nytänkande kan omsättas i praktiken samt leda till förbättring av verksamheten. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att hantera uppgifter och nå mål samt verkar för ett gott arbetsklimat. Vi ser även att du kan skapa förtroendefulla relationer med såväl brukare som kollegor och bygger nätverk med personer i den egna organisationen, men även utanför. Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov genom att vara öppen och tillmötesgående i ditt förhållande till andra och du visar respekt, hänsyn och omtanke. För den här tjänsten krävs körkort.

Övrigt
I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal. Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.
Mer info
Kontaktperson Monica Pettersson
Telefon 031-365 56 14
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.