Förskollärare till sökes Röda stråkets förskola

Förskollärare till sökes Röda stråkets förskola

Om arbetsplatsen
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi utvecklar förskolan tillsammans Vi satsar mer där det behövs mest

Arbetsuppgifter
Röda stråkets förskola behöver en vikarierande förskollärare. Vår förskola består av 3 avdelningar med 1 - 5 år på två avdelningar och 1 - 2 år på en avdelning. Vi söker till vår ena 1-5 års avdelning en vikarie för en föräldraledig förskollärare. Här har vi barn med hörselskada och jobbar med tecken och bildkommunikation. Vi är en förskola som aktivt arbetar med hållbar utveckling bland annat genom Lärande hållbara måltider, måltidspedagogik. I vårt tillagningskök har vi hög andel ekologisk mat och kocken är en del av vår verksamhet så barnen är bl.a. med och bakar och får ta del av månadens grönsak m.m. Vi odlar en del som sedan används i köket och i verksamheten. Vi arbetar med AKK som en del av ett språkutvecklande arbetssätt. I enheten finns också en musikutvecklingsgrupp som sprider kunskap och glädje kring allt som har med musik att göra. Men framför allt är vi en av 16 förskolor i Göteborg som är jämställdhetsdiplomerade och jämställdhet och normkreativitet är vårt övergripande mål som allt vi gör utgår ifrån.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: * Är behörig förskollärare * Vill vara en del av ett spännande arbetssätt * Utgår från ett jämställt förhållningssätt * Har kunskap/intresse av att använda AKK Är du nyutexaminerad förskollärare får du vid din anställning en mentor. Mentorn ingår i en central grupp och har som uppgift att bidra till att du får en bra start i ditt yrkesliv hos oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Birgitta Berndtsdotter
Telefon 0702 088478
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 26 nov 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.