Förskollärare till Skånegatans förskola

Förskollärare till Skånegatans förskola

Om arbetsplatsen
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi utvecklar förskolan tillsammans Vi satsar mer där det behövs mest

Arbetsuppgifter
Vi söker en ny kollega till vår förskola i Centrum! Vill du vara med och erövra omvärlden tillsammans med barn i åldern 1-5 år? Då är du välkommen till oss på Skånegatans förskola! Mitt på Skånegatan, mellan Burgårdens gymnasium och biografen Bergakungen och granne med den grönskande Burgårdsparken, ligger förskolan Skånegatan. Förskolan är belägen i före detta gymnasielokaler, vilket innebär en annorlunda arkitektur med t ex stora, ljusa rum med högt i tak. Vi har två utegårdar av olika karaktär som erbjuder stora möjligheter till lek och utforskande. Här finns bland annat material för bygg och konstruktionslek, odlingslådor och målarstafflin. Förskolan har 4 avdelningar delade i 2 storarbetslag. Vi har också en inspirerande ateljé med en ansvarig ateljérista / ateljépedagog. Förskolan Skånegatan ingår i större enhet tillsammans med Valhallagatans förskola. Vi medarbetare delar arbets- och synsätt, har en gemensam organisation och samma förskolechef. På förskolorna arbetar också en utvecklingsförstärkare som handleder förskolans pedagoger, leder lärgrupper och fungerar som stöd i utvecklingen av verksamheten. Vi driver ett aktivt utvecklingsarbete kring vårt läroplansuppdrag. Vi har en långsiktig plan för kompetensutveckling kring barnsyn, människosyn och synen på pedagogens roll liksom miljöns och organisationens betydelse. Alla pedagoger erbjuds handledning i pedagogisk dokumentation. Vi låter vårt arbete genomsyras av den filosofi och det arbetssätt som har utvecklats i Reggio Emilia i Italien. Sedan två år tillbaka ingår vi i ett större närverk Hållbar framtid, initierat av Reggio Emilia institutet, med fokus på hållbar utveckling och hur vi kan ge barnen kunskaper och framtidstro. Vi har en väl förankrad likabehandlingsplan och vi försöker att se normkritiskt på vår verksamhet. Vi har en tydlig organisation för såväl verksamhetsår som det pedagogiska året med tydliga och gemensamma mål. Hos oss skall varje barn få känna sig tryggt, bli respekterat, lyssnat på och ha möjlighet till inflytande. Vi utgår ifrån att varje barn är rikt, intelligent och kompetent och har en inneboende kraft och vilja att utforska och lära tillsammans med andra. Det skall vara roligt och spännande att komma till vår förskola!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. En förutsättning för att bli anställd hos oss är att du har förskollärarexamen samt legitimation. Som nyutexaminerad förskollärare erbjuds du en mentor under det första året. Du som saknar legitimation men har förskollärarexamen anställs på tidsbegränsad anställning. Erfarenhet av ett Reggio-Emilia inspirerat arbetssätt samt pedagogisk dokumentation är meriterande. Du tycker om att arbeta med och följa barnen i deras erövrande av världen. Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra och har ett professionellt förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du engagerad, ansvarstagande och tar egna initiativ. Arbetet ställer krav på en god samarbetsförmåga och du förväntas bidra med arbetsglädje och kreativitet. Du tycker om att utmanas och att arbeta i en dynamisk miljö där tydlighet, struktur och flexibilitet förutsätter varandra. Då kontakten och samarbetet med vårdnadshavarna är en viktig del i arbetet, förväntas du kunna kommunicera väl i tal och skrift. Du kan reflektera, analysera samt följa upp det pedagogiska arbetet genom att behärska pedagogisk dokumentation som arbetssätt. Vi hoppas också att du kan känna igen dig i de gemensamma förhållningssätten för stadens anställda: Vi vet vårt uppdrag och vem vi är tillför, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt. Ansök redan idag! Vi kommer att arbeta med urval och intervjuer löpande.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Helena Carlander
Telefon 031-3657210
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.