Förskollärare till Salsavägens förskola 47

Förskollärare till Salsavägens förskola 47

Om arbetsplatsen
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi utvecklar förskolan tillsammans Vi satsar mer där det behövs mest

Arbetsuppgifter
Just nu söker vi en förskollärare till Salsavägens förskola 47 som ligger i Angered. Vi söker dig som har ett stort intresse för att arbeta med barn på en 3-5års avdelning och som vill arbeta föräldraaktivt i en mångkulturell miljö, där språkutveckling, delaktighet och estetiska läroprocesser är bärande idéer. Vi har ett Reggio Emilia-inspirerat förhållningssätt som värdesätter ett positivt och samarbetsinriktat förhållningssätt till barn, föräldrar och kollegor. Vårt pedagogiska arbetssätt är förankrat i en djup humanistisk livshållning som bygger på en stark tro på människans möjligheter, en djup respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn föds rika och intelligenta, med en stark inneboende drivkraft att utforska världen. I arbetet ansvarar du tillsammans med arbetslaget för en lärorik och lustfylld verksamhet. Du bidrar även till det kollegiala lärandet som vi värdesätter högt, och tar tillvara på genom utvecklingsgrupper där personal från våra avdelningar möts. Som pedagog vet du att barn kan. Är trygg i din roll och har en bra struktur och organisationsförmåga. Du ser det som din uppgift att möjliggöra ett utforskande för barnen, där de tillåts vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt och med dig som en viktig medupptäckare. Tillsammans med övriga pedagoger på förskolan ansvarar du för att miljöerna på förskolan och avdelningen är inspirerande, lärorik och lustfylld. Du menar att alla barn och vuxna är viktiga utifrån den de är, oavsett behov och kompetenser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du skall vara intresserad av att arbeta med alla åldrar, vara lyhörd, flexibel initiativrik och ha förmåga att samarbeta med andra. Du behöver framförallt vara engagerad, nyfiken på barnen i gruppen och låta dig inspireras till ett gemensamt lärande tillsammans med dem. Du arbetar med ett lågaffektivt bemötande och har gedigen kunskap i att arbeta med bildstöd och tydliggörande pedagogik. Du behöver kunna uttrycka dig i tal och skrift på god svenska och ha kunskaper i att arbeta med digitala verktyg. Intresse och kunskap om eller tidigare erfarenhet från arbete på en resursförstärktavdelning och i en Reggio-inspirerad förskola är meriterande. Är du nyutexaminerad förskollärare får du vid din anställning en mentor. Mentorn ingår i en central grupp och har som uppgift att bidra till att du får en bra start i ditt yrkesliv hos oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Elin Chorzynski
Telefon 031-3651788
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 nov 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.