Förskollärare till Lindholmen

Förskollärare till Lindholmen

Om arbetsplatsen
Göteborgs förskoleförvaltning omfattar 389 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med ca 30 000 barn. Omsättningen är ca 4,1 mdkr. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens förskola. Förskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för förskolecheferna att leda den pedagogiska utvecklingen av förskolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus: - Ökad kvalitet i undervisningen för barns lärande och utveckling - Tydligare ansvar, styrning och ledning för barns lärande och utveckling - Ökad likvärdighet mellan förskolor för att alla barn ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för olika förutsättningar

Arbetsuppgifter
Ceresgatans förskola ligger vid Lindholmen och delar gård med Herrgårdsskolan. Omgivningen kring förskolan är unik med ett härligt läge nära älven och det är lätt att ge sig ut på utflykter med både buss och båt för att upptäcka närmiljön och staden. Du når centrala Göteborg på 5-10 minuter med buss eller båt. Lindholmen är ett område i ständig förändring och du får möjlighet att följa det på nära håll själv och tillsammans med barnen på förskolan. På förskolan arbetar vi enligt två modeller; DUO modellen som innebär att du arbetar i arbetslag med en kollega med en barngrupp med färre barn och TRISS modellen där det är tre personal och större barngrupp. På förskolan arbetar vi aktivt och målinriktat för att ge barnen de bästa förutsättningar för att utvecklas. Vi planerar och arbetar utifrån barns behov och gör barnen delaktiga i verksamheten. Vi arbetar utifrån ett gemensamt tema, detta läsår är det barnkonventionen. Du erbjuds schemalagd planeringstid och reflektionstid i arbetslag och enskilt. Är du nyutexaminerad får du en mentor som du träffar regelbundet under ditt första år. Förskolan har tillgång till specialpedagog som erbjuder handledning och stöd till arbetslagen och en psykolog för handledning av arbetslagen. Förskolan ingår i Team Ramberget tillsammans med sju andra förskolor. Du kommer att ha möjlighet att vara med i teamöverskridande projekt/utvecklingsgrupper. Under detta läsår deltar all personal i läslyftet som är ett kompetensutvecklingsmaterial från Skolverket. Förskolan är övningsförskola för lärarutbildningen vid Göteborgs Universitet vilket gör att du kan få handleda studenter om du har handledarutbildning.

Kvalifikationer
Vi söker förskollärare till en TRISS grupp. Vi behöver dig! Vi söker dig som är utbildad förskollärare med legitimation. - Du är en engagerad förskollärare som utgår från barnens behov i ditt arbete. - Du är flexibel, vilket innebär att du är öppen för förändringar i organisationen. - Du har lätt för att samarbeta, då arbetet sker i arbetslag och ihop med olika arbetslag. - Du skapar en tillåtande miljö där alla får vara individer med olika behov och kompetenser. - Du är professionell i dina kontakter med vårdnadshavare och kollegor. - Du är nyfiken och visar intresse för barn och kollegor. Det är ett stort plus om du har något specialintresse eller fördjupning som tex utomhuspedagogik, musik, IKT. Kunskaper i andra språk är alltid värdefullt, gärna Kinesiska. Välkommen med din ansökan.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykel förmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Anna Berndtsson
Telefon 031-3667161
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.