Förskollärare till Körvelgatans förskola

Förskollärare till Körvelgatans förskola

Om arbetsplatsen
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi utvecklar förskolan tillsammans Vi satsar mer där det behövs mest

Arbetsuppgifter
Vill du vara delaktig i och bidra till att utveckla förskoleverksamheten i Lövgärdet? Körvelgatans förskola är en fräsch förskola som har varit i bruk 5 år. Här arbetar 15 pedagoger fördelat över fem avdelningar med sammanlagt 88 barn. Vi har ett gott samarbete och har en specialpedagog som är med och stöttar pedagogerna i deras arbete med barnen. Förskolan är unik med takgård där barnen kan ha sin utelek. Närheten till Vättlefjälls naturreservat inspirerar och underlättar för spännande utevistelser och naturvetenskap för barnen. Under läsåret 2020/2021 fortsätter vi arbetet med skolverkets Läslyftet för förskolan. Den spännande verksamheten på vår förskola präglas av respekt, gemenskap och mångfald. Vi har ett pågående kvalitetshöjande arbete där vi fokuserar på barnsyn, pedagogisk atmosfär samt kunskap och lärande. Som förskollärare ska du i nära samarbete med andra i arbetslaget organisera goda förutsättningar för det pedagogiska arbetet enligt Lpfö-18 och på så sätt bidra till barnens undervisning och lärande. Du ska vara väl förtrogen med skolverkets PGFA-mall som innebär att du ska planera, genomföra, följa upp och analysera. Du ska, med hjälp av IKT fortlöpande och tillsammans med barn och kollegor dokumentera hur arbetet utvecklas. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och bra planeringstider. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med specialpedagog som vid behov ger kontinuerlig handledning både till enskilda medarbetare och arbetslag. Vi har arbetskläder för både inom- och utomhusbruk. Du får tillgång till en egen iPad som du ska använda för den pedagogiska dokumentationen. Till Lövgärdet finns det goda kommunikationer från Kungälv eller Lindholmen som snabbt tar dig till Angereds Centrum. Från Angereds Centrum går buss 75 och 77 till Lövgärdet. Ta nu chansen att jobba i ett område med fokus på kvalitet och utveckling tillsammans med positiva arbetskamrater.

Kvalifikationer
För uppdraget krävs att du är legitimerad förskollärare. Som förskollärare har du tydliga riktlinjer i läroplanen som talar om vad ditt ansvar som förskollärare innebär. Du ska vara väl förtrogen med förskolans läroplan Lpfö-18 och kunna utgå från den och andra styrdokument såsom förskolans verksamhetsplan, forma verksamheten utifrån barngruppens intressen och behov. Du ska tillsammans med kollegor ha ett nära samarbete med våra barns vårdnadshavare vilket kräver att du har en god förmåga att samarbeta. Som person ska du ha ett positivt bemötande och tilltro till det kompetenta barnet. Du ska kunna tillämpa ett målinriktat och språkfrämjande arbetssätt. För att förskolebarnen i Lövgärdet ska få en lustfylld undervisning och lärande behöver de pedagoger som är nyfikna, kreativa och empatiska. Du ska ha goda kunskaper i IKT samt svenska både i tal och skrift. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Ann-Cathrin Billborg
Telefon 070-341 56 50
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 nov 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.