Förskollärare till 3-5 års avdelning Fjällblommans förskola

Förskollärare till 3-5 års avdelning Fjällblommans förskola

Om arbetsplatsen
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi utvecklar förskolan tillsammans Vi satsar mer där det behövs mest

Arbetsuppgifter
Fjällblommans förskola består av fyra avdelningar. Två stycken avdelningar med barn 3-5 år och två stycken avdelningar med barn 1-3 år med ett väldigt gott i hela huset. Vi har roligt ihop och det skapar trygghet och trivsel för våra barn och vårdnadshavare. Som förskollärare kommer du att ingå i förskolans utvecklingsgrupp med ansvar för dokumentation, analys och utveckling. Du bidrar till att skapa en pedagogisk miljö som utmanar och stimulerar barns utveckling och lärande samt erbjuder en trygg barnomsorg. Hos oss har du fyra studiedagar per år samt halvdagsplaneringar en gång i månaden som är avsedda för utvärdering och analys av vår verksamhet med syfte att förbättra och utveckla förskolan framåt. Vi erbjuder kompetensutveckling, regelbunden planeringstid både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag, stöd av specialpedagog i ditt arbete med barnen, ytterkläder, friskvårdsbidrag, fria pedagogiska måltider samt ett gott arbetsklimat med positiva och hjälpsamma kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig förskollärare gärna med erfarenhet av arbete på förskola, och att du är väl insatt i förskolans styrdokument, samt kan omsätta läroplanens mål i det praktiska arbetet. Du har ett professionellt förhållningssätt och har lätt för att skapa förtroende hos såväl vuxna som barn. Du har en positiv barnsyn där du arbetar aktivt med barnens delaktighet och ansvar. Du ser möjligheter hellre än hinder och att du har en god förmåga att prioritera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt Du kan använda digital teknik såsom datorer och surfplatta i den vardagliga verksamheten. Du ser vårdnadshavare som en självklar samtalspartner, välkomnar synpunkter och strävar efter nytänkande när det gäller delaktighet. Känner du att detta låter intressant och att du tror dig passa in i vår verksamhet och beskrivning av tjänsten är du välkommen att skicka in din ansökan till oss.

Övrigt
Urval sker löpande skicka därför gärna in din ansökan så fort som möjligt. Vi kommer att börja kalla till intervjuer så fort ansökningarna skickas. Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Ali Niknejadpour
Telefon 0702 92 61 59
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 dec 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.