Förskollärare sökes till Sandeslättsgatan 3 i Hammarkullen

Förskollärare sökes till Sandeslättsgatan 3 i Hammarkullen

Om arbetsplatsen
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi utvecklar förskolan tillsammans Vi satsar mer där det behövs mest

Arbetsuppgifter
Vi har fem avdelningar för barn 1-5 år och en stor och fin gård att leka på. Det finns en stor lekhall som vi kan använda för gemensamma musik- och gymnastikgrupper. Vi värnar om att barn och vårdnadshavare ska känna sig trygga på förskolan Vi söker nu två drivna förskollärare som vill vara med och skapa lärorika och roliga dagar för våra barn och samtidigt utveckla vår verksamhet på Sandeslättsgatan 3. Att arbeta på vår förskola innebär att du tillsammans med andra förskollärare och barnskötare bedriver verksamhet utifrån läroplanen och andra styrdokument. Vi strävar efter att skapa bästa tänkbara förutsättningar för att utveckla det kollegiala lärandet, och du deltar bland annat i en förskollärargrupp som syftar till att utveckla den egna och gemensamma kunskapen med barnen i fokus. Tillsammans med kollegor arbetar du medvetet med att skapa utmanande och lustfyllda lekmiljöer och anpassar verksamheten utifrån varje barns individuella behov och förutsättningar. Du blir barnens medupptäckare och arbetar aktivt med att uppmuntra deras nyfikenhet kring att leka och lära.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad förskollärare. Meriterande är om du har erfarenhet men vi vänder oss även till dig om du är nyexaminerad. Är du nyutexaminerad förskollärare får du vid din anställning en mentor. Eftersom vi söker två stycken förskollärare välkomnar vi också er som studerat eller jobbat ihop tidigare, som delar samma driv och entusiasm, som önskar att fortsätta arbeta ihop på en utvecklande arbetsplats. Vi ser också gärna att du har en särskild stor passion för att arbeta med de allra yngsta barnen. För att du ska vara kvalificerad för tjänsten samt trivas hos oss behöver du vara genuint nyfiken på att möta människor och arbeta interkulturellt. Du visar engagemang i ditt arbete och samarbetar bra med kollegor och vårdnadshavare. Att arbeta hos oss är att se barnen och vårdnadshavarna som en tillgång! Du vill skapa en förskola som är stimulerande och inspirerande där grunden är barnets upptäckarglädje, vetgirighet och nyfikenhet. Därför ser vi det som viktigt att du som person är nyfiken, lyhörd, närvarande och medupptäckande tillsammans med barnen. Du ser möjligheter istället för hinder, är intresserad av att utveckla lärmiljöer och vågar prova nytt.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Otto Bergman
Telefon 0739-868552
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.