Förskollärare sökes till Backa Kyrkogata

Förskollärare sökes till Backa Kyrkogata

Om arbetsplatsen
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi utvecklar förskolan tillsammans Vi satsar mer där det behövs mest

Arbetsuppgifter
Är du en nyfiken och engagerad förskollärare? Då kan detta vara ett arbete för dig. Vi söker nu förskollärare till förskolorna Backa Kyrkogata. Backa Kyrkogatornas förskolor ligger nära skogen och har härliga gårdar som inbjuder till kreativ utelek. Vi utmanar vår organisation och vårt pedagogiska arbetssätt med lyssnande, nyfikenhet och kreativitet. Det är dessutom lätt att ta sig hit med buss från centrala Göteborg! Vi söker dig som har fokus på både barnens och utbildningens utveckling och lärande genom pedagogisk dokumentation och ett projekterande arbetssätt. I vårt utvecklingsarbete träffas vi i lärgrupper och nätverk för att använda det kollegiala lärandet som utgångspunkt i vårt arbete med utbildningens mål. Vi fokuserar just nu på Läslyftet samt att skapa kreativa, inspirerande. språkliga och lärande miljöer både ute och inne. Förskolorna har tillgång till en pedagogista som stöttar i de pedagogiska processerna och det systematiska kvalitetsarbetet samt ett barnhälsoteam som stöttar i specialpedagogiska processer. Hos oss får alla pedagoger ut sin avtalade planeringstid och den är schemalagd både enskilt och i grupp. År 2021 kommer vi att flytta in i en nybyggd förskola som kommer vara en av få i Sverige som byggs fossilfritt i största möjligaste mån. Det kommer att bli en spännande resa som vi hoppas du vill vara en del av. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra samt utvärdera det pedagogiska arbetet. Detta innebär även olika former av dokumentation. Utbildningen och miljön utformas efter barnens behov och intressen. I rollen som förskollärare hos oss kommer du ha stor möjlighet att påverka samt utveckla det som redan finns. Hos oss sker fortbildning och nätverkande för att finna nya tankar och lära av varandra. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp där dina kunskaper, tankar och idéer tas tillvara!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet från arbete i förskola är meriterande, men inte något krav för tjänsten. Att läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt i ord och handling är självklart och det syns genom att du har förståelse för miljöns betydelse och att du dokumenterar ditt pedagogiska arbete. Genom att ta vara på barnens nyfikenhet och genom att utmana barnens, ditt eget och kollegornas sätt att tänka skapar du utveckling och arbetsglädje. Det är även viktigt att du är lösningsinriktad, bra på att samarbeta och visar ett gott bemötande mot barn, föräldrar och arbetskamrater. Är du nyutexaminerad förskollärare får du vid din anställning en mentor. Mentorn ingår i en central grupp och har som uppgift att bidra till att du får en bra start i ditt yrkesliv hos oss. Vi söker dig som tar ansvar och antar utmaningen i att vara en viktig del av barnens barndom. Har du även förmågan att skapa en förskola som är rolig, trygg och utvecklande för alla barn ser vi fram emot din ansökan!

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.