Erfaren projektledare till Gårdstensbostäder

Erfaren projektledare till Gårdstensbostäder

Om arbetsplatsen
Gårdstensbostäder verkar i Gårdsten, en stadsdel i norra Göteborg. Bolaget ingår som en del i Framtidenkoncernen, som i sin tur ägs av Göteborgs Stad. Lägenhetsbeståndet omfattar 2 751 hyreslägenheter samt cirka 20 000 kvadratmeter lokalyta. Bolaget har över 7 000 boende med ursprung från hela världen. Det är ett dynamiskt och kulturellt mångfacetterat bostadsområde.

Arbetsuppgifter
Vi vill förstärka vår förvaltningsgrupp med en erfaren projektledare som delar vårt engagemang för samhällsbyggande och vill vara med och utveckla Gårdsten. I rollen som projektledare erbjuder vi dig möjlighet att arbeta ur ett större perspektiv, lyfta blicken från husen till hela samhället. Rollen är nyinrättad och ingår i vår förvaltningsgrupp. Förvaltningsgruppen ger stöd för bolaget vad gäller förvaltningen av bolagets fastigheter som bedrivs tillsammans med bolagets huschefer. Gruppen består av en förvaltningsingenjör och en förvaltningstekniker och ingår i Säkerhet- och förvaltningsavdelningen och leds av Förvaltningschefen. Huscheferna arbetar nära våra hyresgäster och förvaltnings- och budgetansvar samt egen beslutanderätt i alla frågor som gäller lägenheter inom deras område. I samråd med bolagets VD ansvarar de även för fastigheternas långsiktiga underhåll. I rollen som projektledare kommer du arbeta som stöd, hjälp och mentor åt våra huschefer och föra in din kunskap i vår organisation. Samtidigt kommer du arbeta praktiskt genom att vara projektansvarig för egna projekt som kan innebära renovering och ombyggnation. Huvudsakliga arbetsuppgifter: * Projektansvar avseende frågor som rör renovering, ombyggnation. * Representerar Gårdstensbostäder i koncernens samarbetsgrupp rörande bygg- och investeringsfrågor. * Vara en expertfunktion som huschefer kan vända sig till gällande frågor kring renovering, ombyggnation och nyproduktion, ekonomiska frågor och kalkylering. * Stödja huschefer vid byggmöten och garantifrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har - utbildning inom byggteknik eller fastighetsförvaltning, meriterande med fastighets- och byggnadsingenjör - bred erfarenhet från byggindustrin såsom projektledare eller byggledare eller likvärdigt och flerårig erfarenhet av att förvalta fastigheter samt arbeta med investeringar i fastigheter - kunskaper om drift och byggnaders ingående delar och funktioner - erfarenhet av kalkylering vid ombyggnation eller omställning av lokal - erfarenhet av budget- och prognosarbete Meriterande: - Erfarenhet av hyresjuridik eller entreprenad juridik - Dokumenterad utbildning i fastighetsekonomi - Erfarenhet av besiktningar och hantering av garantiärenden För att lyckas i tjänsten behöver du ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd och ha förmågan att skapa förtroende. Du är inte rädd för att styra upp entreprenörer och känner glädje när dina lösningar uppskattas av hyresgäster och kollegor. Du är tydlig i din kommunikation och har en bra pedagogisk förmåga då det är en viktig del i rollen att kunna stötta och coacha huscheferna. Du är van vid att skriva rapporter och analyser eftersom det ingår i tjänsten att ta fram beslutsunderlag eller skriva rapporter och analyser. I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Randstad. Vi vill ha din anmälan om intresse för tjänsten senast den 17 januari. Har du frågor kontaktar du Petra Pettersson ansvarig rekryteringskonsult. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Gårdsten är miljonprogramsområdet som har fått ett nytt ansikte, omvandlingen startade 1997, med en uttalad strategi att bedriva ett förändringsarbete. Vi har blivit uppmärksammade med både lovord, priser och utmärkelser. Detta tack vare en helhetssyn på boende och boendet samt bolagets drivkraft i arbetet med att lyfta området. Gårdstensbostäder har genom sitt arbete blivit ett föredöme för andra utvecklingsområden runt om i Sverige. Gårdstensbostäder har idag nöjda hyresgäster som trivs och vill bo kvar. Vi driver fortsatt ett aktivt dialog- och utvecklingsarbete med våra hyresgäster. Just nu arbetar vi med nästa steg, att förverkliga Vision 2025.2. Vi arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.