Enhetschef till Änghagsgårdens korttidsboende

Enhetschef till Änghagsgårdens korttidsboende

Om arbetsplatsen
Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor cirka 57 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 1 700 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Arbetsuppgifter
Änghagsgården är en korttidsenhet för äldre personer med SOL-beslut. Korttidsplats beviljas enligt riktlinjer för äldreomsorgen i Göteborg om behovet inte kan tillgodoses i bostaden. Enhetschef för korttidsenheten har ett samlat ledningsansvar så att verksamheten bedriver en god och säker vård och omsorg mot angivna mål, det kräver att du har ett fysiskt närvarande ledarskap. Som enhetschef för Korttidsenheten Änghagsgården ansvarar du för att leda och fördela arbetet inom enheten. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du har koordinator, omsorgshandledare och undersköterskor som dina närmaste medarbetare. Du samverkar med enhetens sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter men även med biståndshandläggare mfl för att få till en effektiv korttidsprocess. Du kommer tillsammans med övriga enhetschefer och verksamhetschef för korttid samverka för att utveckla korttiden i hela staden. Eftersom vi vid årssikftet 20/21 går in i en ny organisation kan uppdraget komma att förändras. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Du ska ha högskoleexamen inom social omsorg, hälso-och sjukvård eller liknande som arbetsgivaren bedömer lämplig. För att klara av ledaruppdraget behöver du ha erfarenhet från äldreomsorg och hälso-och sjukvård. Du har ledarerfarenhet och är väl insatt i socialtjänstprocessen, hälso-och sjukvårdsprocessen och korttidsprocessen. Du behöver ha god kunskap om ekonomi. Vi ser mycket gärna att du har erfarenhet av arbete med korttid. Det är också meriterande om du arbetat som enhetschef för hemtjänst och vård-och omsorgsboende. Du är målmedveten och resultatinriktad och har en god helhetssyn och förmåga att driva förändringsarbete. Du är lyhörd, tydlig och ansvarsfull. Du är socialt säker, trygg i ditt ledarskap och har en kommunikativ begåvning. Anledningen till att vi söker dessa egenskaper är att du behöver kunna påverka andra och främja en god samverkan genom ditt och dina medarbetares arbete. Eftersom du kommer att samarbeta med många olika människor i olika situationer, förutsätter vi att du är nyfiken och engagerad och vill jobba för att få med dig människor i arbetet för en effektiv korttidsprocess. Arbetet präglas till stor del av ekonomi och arbete i olika IT-system. Det innebär att du har lätt för och stimuleras av sådana uppgifter.

Övrigt
Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid. Staden är just nu mitt i ett omfattande organisationsförändringsarbete. Det innebär att medarbetare i omställning med relevant kompetens kan ha förtur till denna tjänst Göteborgs Stad genomgår en förändring där 10 stadsdelsförvaltningar kommer att ombildas till nya förvaltningar 1 januari 2021. Denna omorganisation kan komma att påverka denna tjänst. Läs mer på http://www.goteborg.se och Ny nämndorganisation 2021. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Petra Matsson
Telefon 031-366 60 56
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.