Enhetschef på Anslutningsenheten Kundnära tjänster

Enhetschef på Anslutningsenheten Kundnära tjänster

Om arbetsplatsen
Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten och följ oss på Facebook eller Linkedin.

Arbetsuppgifter
Till enheten Anslutning söker vi nu en engagerad och drivande enhetschef som vi erbjuder ett stimulerande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor.

Enheten Anslutning ansvarar för att ansluta nya kunder till VA-nätet i Göteborgs Stad samt hantera frågeställningar som rör befintliga kunders anslutningsförhållanden. Anslutningsenheten har även i uppdrag att utveckla ny anläggningstaxa för VA samt driva verksamhetsutveckling inom området. På enheten arbetar ca 15 medarbetare.

Som chef för enheten Anslutning har du det övergripande ansvaret för att leda enheten och är direkt underställd avdelningschefen Kundnära tjänster, och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du har personal-, budget- och verksamhetsansvar. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat uppföljning av ekonomi, målstyrning och långsiktig planering. Du arbetar också mycket med att utveckla enhetens arbetssätt och kärnprocesser och med digitalisering, automatisering och effektivisering.

Avdelning Kundnära tjänsters ansvar omfattar kundservice, anslutningsärenden, mätarbyten fakturering och intäktskontroll, byggkontroll och skadereglering. Avdelningen består av fyra enheter: Kundservice, Anslutning, Mätarservice och enhet X. Totalt består avdelningen av ca 55 medarbetare. Verksamheten inom avdelning är under stark utveckling med sikte på kundorientering, gemensamma processer, nya arbetssätt och IT stöd och effektiv samverkan.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.

Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär.


Kvalifikationer
Du har en högskoleexamen inom teknik, juridik, ekonomi eller samhällsplanering.
Du har minst 3 års ledarerfarenhet och har du ledarskapsutbildning är det meriterande. Du har chefserfarenhet av arbete med personal-, budget- och verksamhetsansvar. Det är meriterande om du har kunskaper inom VA-juridik och erfarenhet av arbete inom VA-branschen.

Tjänsten är säkerhetsklassad nivå 3 och förutsätter godkänd registerkontroll från Säpo.

I ditt arbete har du förmågan att kommunicera de gemensamma målen och du pekar ut riktningen åt andra för att uppnå dem. Du motiverar och ger råd, stöd och möjligheter till utveckling för dina medarbetare. Du ser till att arbetet slutförs och du följer upp resultat.
Du ser möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du motiverar och beskriver pedagogiskt förändringar samt hanterar kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt.
Du är bekväm i sociala sammanhang, såväl informella som formella. Du står för dina åsikter och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Välkommen med din ansökan!


Övrigt
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Mats Göransson
Telefon 072-255 7514
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 dec 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.