Enhetschef Teknik sökes av Göteborgs Spårvägar

Enhetschef Teknik sökes av Göteborgs Spårvägar

Om arbetsplatsen
Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 141 miljoner spårvagnsresor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid. Vill du följa med på vår kvalitetsutvecklingsresa till en spårvagnsresa i världsklass?

Arbetsuppgifter
Enheten Teknik ingår i avdelningen Infrastruktur och driftsäkring. Avdelningen har uppdraget att leverera maximal tillgänglighet på Göteborgs spårväg, säkerställa funktion på kommunikationsutrustning samt förvalta verksamhetens fastigheter och fordon. Vi är cirka 130 medarbetare som arbetar med anläggning och underhåll av spårvägsanläggningen, service av Göteborgs Stads och vår egen kommunikationsutrustning samt förvaltning och skötsel av våra lokaler och verksamhetsfordon. Vår verksamhet är placerad i Gullbergsvass och vid Rantorget. Enheten Teknik ska leverera de tjänster som beställs internt eller externt för att bidra till den gemensamma leveransen. Genom att utföra projektering, mätningar, besiktningar, materialförsörjning, produktionsplanering samt tillhanda ha kompetens och resurser för att framställa skilda och opartiska handlingar ska enheten skapa förutsättningar för att avdelningen ska kunna leverera sin produkt med hög kvalitet. Enheten består av ca 30 medarbetare inklusive 3 gruppchefer inom områdena besiktning och konstruktion, produktionsplanering och materialförsörjning. Enheten ska växa lite till, utveckla nya arbetssätt och bidra till nya affärer för avdelningen. Som chef över enheten är ditt uppdrag bland annat att: * tillse att arbeten inom din enhet planeras, genomförs enligt plan och följs upp * säkerställa utveckling av medarbetarskap, ledarskap, kultur och processer * etablera och utveckla en förtroendefull relation med avdelningens kunder och uppdragsgivare samt jobba aktivt med att öka kundförståelse och kundupplevd kvalitét * genomföra budget- och verksamhetsplanering samt uppföljning av dessa * redovisa och följa upp ekonomiska utfall inom det egna området och redovisa fakturaunderlag mot beställare * hantera inkommande förfrågningar och se till att informationen lämnas till rätt enheter där arbetet ska verkställas * ingå i avdelningens ledningsgrupp Du har fullt kund-, personal-, resultat-, miljö- och verksamhetsansvar för din enhet och du rapporterar till Avdelningschef Infrastruktur och driftsäkring. Som enhetschef är du viktig i arbetet med att leda och utveckla hela avdelningen och bolaget framåt.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen förutsätter vi att du har: * minst teknisk gymnasieutbildning * färsk flerårig chefserfarenhet * flerårig arbetserfarenhet som beställare eller entreprenör inom samhällsbyggnadssektorn * gedigen erfarenhet av olika affärssystem, IT och MS Office * god svenska i tal och skrift Förutom detta behöver du vara en kommunikativ, driven ledare med ett affärsmässigt tänk som fokuserar på helheten. Att se till bolagets bästa och påverka andra i samma riktning är självklart för dig. Meriterande är om du dessutom har en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, erfarenhet av entreprenad och B-körkort. Vi är en drogfri arbetsplats, därför tillämpas alltid drogtester i samband med nyanställning. Göteborgs Spårvägar använder sig av webbaserade urvalstester i rekryteringsprocessen, var därför extra observant på din e-post då det är så vi kontaktar dig.

Övrigt
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, offentligajobb.se Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal.
Mer info
Kontaktperson Susanne Hultgren
Telefon 031 732 11 49
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.