Engagerad och erfaren lärare till klass 2b på Rannebergsskolan!

Engagerad och erfaren lärare till klass 2b på Rannebergsskolan!

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Rannebergsskolan är en F-3 skola med cirka 180 elever. Här finns även en grundsärskola, en SU-grupp samt fritidshem. Skolan ligger 10 minuters bussfärd från Angered centrum i ett område med nära till naturen och Vättlefjäll. Hos oss blir Du en av våra ca 30 medarbetare där vi tillsammans skapar en vi-känsla där barnet står i centrum. Vi lägger stort fokus på språk och kommunikation, där bland annat bildstöd är viktigt. Mitt i vår skola har vi ett skolbibliotek i en inbyggd innergård som blir en lugn och harmonisk oas och där det finns möjligheter till odling på balkongen. Just plats och ytor finns det gott om på skolan, där kulturverkstaden och vår fullstora och välutrustade idrottshall förtjänar att nämnas. På Rannebergsskolan strävar vi efter att varje elev ska känna lust att lära och utveckla kunskaper och färdigheter i alla ämnen för att klara av fortsatta studier. Språket är viktigt, men vi lägger också mycket energi på gemenskap där vi arbetar för att eleverna ska utveckla sin sociala kompetens, sitt ansvarstagande och sin hänsyn gentemot andra och vår miljö. Vi vill skapa en meningsfull och aktiv dag för eleverna som genomsyras av en röd tråd, positiva möten och kunskapsutveckling. 2b är en mångkulturell klass med 19 elever och söker en erfaren lärare som är trygg och stabil. Du kommer att ha stor frihet att påverka ditt arbete i samverkan med övriga lärare. Språk och kommunikation är viktiga delar på vår skola, därför arbetar vi språk och kunskapsutvecklande i alla ämnen. Många av lärarna utgår från modellen Teachers College. Våra stora lokaler ger många möjligheter till kreativt arbete. Klassen har en fritidspedagog kopplad till sig som är med en större del av dagen. Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag där du arbetar med utgångspunkt i läroplanen för att alla elever ska ha en meningsfull, stimulerande och utmanande undervisning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lärare. Vi ser det som meriterande om du har arbetserfarenhet som lärare. Framförallt är det viktigt att du är positiv och en trygg ledare i klassrummet samt har ett stort engagemang för att driva och utveckla undervisning. Du arbetar strukturerat och medvetet för att skapa en lärmiljö i och utanför skolan som både utmanar, skapar trygghet och lärande. Du har förmågan att observera och anpassa undervisningen efter gruppens behov. Ditt ledarskap är naturligt och du har lätt att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Rannebergsskolan är en skola i förändring. Vi behöver dig som vill vara en nyckelperson och har viljan att utvecklas i din yrkesroll tillsammans med oss. Om du är orädd och gillar utmaningar så ger vi utrymme och möjligheter! Vi ser fram emot din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Anette Albinsson
Telefon 073-620 89 66
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.