Energiingenjör till Higab, Göteborg

Energiingenjör till Higab, Göteborg

Om arbetsplatsen
Higab ingår i koncernen Göteborgs Stad och har som uppdrag att förvalta, bygga och utveckla fastigheter i Göteborg. I beståndet ingår kulturbyggnader och lokaler för idrott, utbildning, hantverk och småindustri. Verksamheten ska medverka till Göteborgs Stads utveckling. Företaget omsätter 680 miljoner kronor, har cirka 70 anställda och ett fastighetsbestånd på drygt 650 000 m². Detta gör Higab till en av de större aktörerna på fastighetsmarknaden i Göteborg. Higab förvaltar byggnader från många tidsepoker och för många olika ändamål. Flera av byggnaderna är kulturhistoriskt värdefulla och utgör en viktig del av Göteborgs kulturarv. Merparten av dem innehåller verksamheter som präglar staden. För mer information, besök www.higab.se

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som teknisk specialist i ett nytt team på sex personer i nära samarbete med förvaltningen, projektledare och direkt under vår driftchef. Ditt ansvarsområde är att optimera och utveckla fastigheternas tekniska system tillsammans med våra drifttekniker som utför det operativa arbetet. Du kommer att ha ekonomiskt ansvar för din del av verksamheten. Vi söker dig som har ett gediget intresse av mediaoptimering i fastigheter och vill arbeta med några av Göteborgs mest kända och intressanta byggnader. Teamets uppgift är att långsiktigt arbeta med tekniken i våra byggnader för att uppnå våra hållbarhetsmål utifrån klimat, människa och fastighetsekonomi. Som energiingenjör i gruppen ansvarar du för att vi gör rätt åtgärder i byggnaderna och följer upp resultatet. Vi erbjuder Higabs uppdrag är att vårda och utveckla stadens kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer. Du erbjuds ett självständigt och omväxlande arbete fullt av både utmaningar och stora möjligheter. Just nu driver vi exempelvis flera aktuella projekt som exempelvis utvecklingen av Slakthuset och Sjöfartsmuseet. Den här tjänsten passar dig som vill arbeta i en positiv företagskultur med fantastiska kollegor där vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, där vi bryr oss, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande och flera års erfarenhet av fastighetsbranschen. Du behöver ha lång erfarenhet av att arbeta som specialist i frågor som rör energi och driftoptimering i fastigheter. Du har erfarenhet inom styr- och regler samt har ett stort intresse av energioptimering. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Som person är du kommunikativ och har hög social kompetens.

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Du är välkommen att söka tjänsten direkt i bifogad länk. Ansvarig för rekryteringen är Maria Hellström e-post maria.hellstrom@randstad.se. Intervjuer kommer att hållas löpande. Sista ansökningsdag är 13 december 2020. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Tillverkning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 dec 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.