Elevassistent till Torslandaskolan 7-9, SU-grupp

Elevassistent till Torslandaskolan 7-9, SU-grupp

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Torslandaskolan 6-9 är en skola med ca 550 elever i årskurs 7-9. På skolan har vi också en inkluderad särskola för elever i årskurs 1-9 samt en särskild undervisningsgrupp. I vår särskilda undervisningsgrupp går 16 elever i åk 7-9 som har olika neuropsykiatriska funktionsvariationer, i huvudsak inom autismspektrat. Hos oss på Torslandaskolan 7-9 möts du av en verksamhet med stort engagemang, hög kvalitet och massor av glädje. Vi arbetar i arbetslag och har ett förhållningssätt som utgår från skolans värdegrundsord, Respekt, Trygghet, Empati, Ansvar. Du arbetar i en stimulerande och trygg miljö i nära pedagogiska relationer mellan vuxna och barn. Du har dina egna målsättningar för att du ständigt ska utvecklas och ta nya kliv i din professionella roll. I vårt arbete har vi tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där elever och medarbetare är delaktiga. Vi arbetar för att ge våra elever de bästa förutsättningarna och nu söker vi dig som har som vill vara med och dela vår utvecklingsresa. Nu söker vi en elevassistent som ska stötta elever i undervisningen inom vår SU grupp.

Kvalifikationer
I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med stöd för undervisning för elever i vår SU-grupp. Tillsammans med lärare och övrig personal planera och utföra stöd till elever. Det ingår också att delta i samverkansmöten kring enskilda elever. Vi söker dig som; har erfarenhet och kunskap om elever med neuropsykiatriska diagnoser eller alternativt särskola. Har stor flexibilitet och lyhördhet i mötet med eleverna. Har en bred repertoar av metoder och idéer och en blick för vilken insats som bör göras i olika situationer. Har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar. Har en god förmåga att skapa struktur i verksamheten. Har god samarbetsförmåga. Att hitta lösningar och se möjligheter är en ständig utmaning då vi alltid har fokus på varje elevs kunskap och lärande. Vi sätter stort värde på trygghet och trivsel. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Peter Fröbom
Telefon 072-7122586
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.