Elevassistent till Hammarkullsskolans grundsärskola

Elevassistent till Hammarkullsskolans grundsärskola

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Hammarkullsskolan består av en grundskola F-3 och en grundsärskola årskurs 1-6. Vi har även elever individintegrerade i förskoleklass i grundsärskolan. Nu söker vi elevassistenter till vår grundsärskola som startade i augusti 2019. I grundsärskolan arbetar vi åldersintegrerat i klasserna. I dagsläget har vi 24 elever inskrivna men antalet platser är 28 elever fördelat på fyra klassen. Det är idag en lärare och mellan tre till fyra elevassistenter som arbetar tillsammans i klasserna. Nu behöver vi fler elevassistenter till våra klasser som i januari får fler elever. Hammarskullsskolans grundsärskola är bara ett år gammal vilket gör att vi befinner oss i en uppbyggnadsfas. Majoriteten av eleverna befinner sig på tidig utvecklingsnivå och de läser ämnesområden, men vi har också elever som läser ämnen. Majoriteten av eleverna har autism och andra neuropsykiatriska diagnoser samt olika medicinska hinder. Du kommer stötta eleverna både i omvårdnad såsom hygien och deras lärande och utveckling. Lärare och assistenter arbetar tätt ihop vilket ställer höga krav på samarbete och kommunikation. Du måste vara en lagspelare. Dina schematider kommer variera mellan 06.00-18.00 som är våra öppettider måndag till fredag. Under skoldagen stöttar du eleverna i skolarbetet och på eftermiddagen arbetar du på grundsärskolans fritidshem. Vi är drygt 50 medarbetare på Hammarkullsskolans grundskola och grundsärskola som tillsammans ansvarar för cirka 250 elever.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta i grundsärskola med elever på tidig utvecklingsnivå samt elever med autism. Du behöver vara bekväm med omvårdnad såsom blöjbyte och hygien. Eftersom flera av eleverna inte har något tal så är det meriterande att du behärskar tecken som stöd. Det är meriterande om du är van att arbeta med mimikkommunikation samt bildkartor och bildstöd. Du arbetar med eleverna under hela skoldagen och på fritidshemmet på eftermiddagen. Det är ett krav att du har erfarenhet att arbeta med elever på tidig utvecklingsnivå, med såväl autism som fysiska funktionsnedsättningar. Tjänsten är allmän visstid med möjlighet till tillsvidareanställning från och med hösten 2021. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Linnea Lindquist
Telefon 0703580382
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.