Elevassistent till Eriksboskolan Grundsärskola

Elevassistent till Eriksboskolan Grundsärskola

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Eriksboskolan är en F 6 skola och grundsärskolan 1-9. Skolan är belägen i området Eriksbo med omedelbar närhet till naturområde och femton minuter från spårvagnshållplats Hjällbo. På grundsärskolan är det 25 elever. Skolan har ett erfaret elevhälsoteam som finns som ett stöd för såväl elever som dig som lärare. I vårt arbete utgår vi från grundsärskolans läroplan och kursplan och undervisning utifrån ämnesområden. Miljö och kommunikation är anpassad efter varje elevs behov. Arbetet hos oss kräver nära samverkan med elevernas vårdnadshavare, kollegor samt andra utomstående aktörer som är viktiga för elevernas hälsa och utveckling. Vi söker nu en elevassistent. I tjänsten ingår arbete med elever med svår eller måttlig utvecklingsstörning i skolverksamheten. Arbetet här bygger på att man har ansvarsbarn och att man får ta eget ansvar för delar i undervisning, arbeta en till en med handledning av speciallärare.

Kvalifikationer
Vi söker en utbildad elevassistent eller stödpedagog med kunskap om grundsärskolans läroplan och kursplaner. Erfarenhet av att arbeta med elever med grav utvecklingsstörning och med autismspektrum är meriterande. Kunskap om AKK är ett måste. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som personlig mognad, integritet och förmåga till eget ansvar. Varmt välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Ingegärd Salmose
Telefon 031-367 35 26
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.