Elevassistent sökes till SU-grupp på Toleredsskolan F-6

Elevassistent sökes till SU-grupp på Toleredsskolan F-6

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Toleredsskolan ligger centralt på Hisingen. Närmaste hållplats heter Toleredsgatan. Den ligger alldeles bredvid våra lokaler. Runt våra skolhus ligger en blandad bebyggelse och flera grönområden. Toleredsskolans har elever från förskoleklass till årskurs 9. Här går cirka 700 elever. Vi är 80 lärare, elevassistenter, expeditionspersonal. Vi söker nu en elevassistent till en SU-grupp. Som elevassistent i vår SU-grupp stöttar och hjälper du elever såväl under skol- som fritidstid. Din uppgift är att förebygga och överbrygga svårigheter som kan uppstå i verksamheten. Du arbetar elevnära med pedagogiskt, socialt och psykologiskt stöd tillsammans med läraren och arbetslaget i syfte att underlätta för eleven/eleverna i skolan när det gäller kunskaper, självförtroende och ansvarstagande. Utanför klassrummet finns du till hands utifrån behov som kan skifta. Det kan handla om konfliktförebyggande arbete, samspelsstöd, hjälp till att ta initiativ m.m. Din roll är också att i samtal med eleven/eleverna utvärdera och reflektera framåt. Kontakt med vårdnadshavare sker i samverkan med lärare.

Kvalifikationer
Erfarenhet av och utbildning för arbete med elever i behov av särskilt stöd samt erfarenhet från arbete i särskild undervisningsgrupp behövs här. Är du dessutom utbildad elevassistent och/eller lärare i fritidshem är det meriterande. Erfarenhet av arbete med utåtagerande elever, elever med tal-och kommunikationssvårigheter, intellektuell funktionsnedsättning och/eller neuropsykiatrisk funktionsvariation krävs. Har du kunskap om teckenspråk eller TAKK är detta ett plus. Du har ett flexibelt förhållningssätt till arbetstider och tycker att det är kul att jobba i team kring elever. Hög anpassningsförmåga och lyhördhet är en förutsättning för att snabbt sätta sig in i olika situationer och därmed kunna bidra till en fungerande verksamhet. Vidare är det viktigt att du är ansvarsfull, initiativtagande, har en god samarbetsförmåga och tillämpar ett lågaffektivt förhållningssätt i situationer som kräver det. Intervjuer kommer att ske kontinuerligt under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Ingela Bertheden
Telefon 031-366 72 75
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.