Danslärare och coach i modern nutida dans

Danslärare och coach i modern nutida dans

Om arbetsplatsen
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen. Bli en av oss! Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att: * öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande. * skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat. * öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar. Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige och ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan och fritidshem. I förvaltningen finns 162 kommunala grundskolor där nästan 61 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 8 800 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola. Följ gärna vår resa på Linkedin https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

Arbetsuppgifter
Svenska Balettskolan söker nu en danslärare i modern nutida dans på heltid med start från augusti 2021. Som danslärare kommer du att undervisa i modern nutida dans, improvisation/komposition samt dansstyrka för elever i åldrarna 10-16 år. Har du erfarenhet av balett är det en fördel med inget krav. Som danslärare har du helhetsfokus på elevens konstnärliga, mentala och fysiska utveckling samt måluppfyllelse. Undervisningen i modern nutida dans ska utgå från samtidens nutida dansscenkonst. Träningen ska vara väl förankrad i senaste forskning kring elitträning för unga. Tillsammans med skolans danslärarteam bidrar du till utvecklingsarbetet i modern nutida dans och att skolans konstnärliga utveckling ligger på en hög nivå. Vi ser att du är i framkant gällande forskning och utveckling av metoder för dans- och skadeförebyggande träning. Som danslärare är du även coach och mentor och ska kunna leda arbetet med elever i både grupp och individuellt genom formativ bedömning och tydlighet. Du ska kunna hantera olika personligheter och kunna ha tydliga och respektfulla dialoger med både elever och föräldrar. Du ska vara en ansvarsfull vuxenförebild för eleverna och kunna möta eleverna utifrån var de befinner sig och förhålla dig lugn i alla typer av situationer. Förutom undervisning och coaching innehåller tjänsten praktiskt och administrativs arbete inför föreställningar, event, turnéer och studieresor/-besök samt allmän tillsyn av danselever, arbete bakom scen och andra förekommande uppgifter. Rollen som danslärare passar dig som älskar dans och som brinner för att se elever och lärare växa och utvecklas! Svenska Balettskolan är en grundskola med riksintag till åk 4 9, inom Grundskoleförvaltningen i Göteborgs Stad. Till skolan kommer elever från hela Västsverige, för att utbilda sig inom klassisk balett och modern nutida dans, samtidigt som de läser grundskolans obligatoriska ämnen. Förutom grundskolans obligatoriska ämnen, som matematik, svenska och engelska, står klassisk balett, modern nutida dans, pilates, styrketräning, akrobatik, scenisk folkdans, jazz- och streetdans samt drama, på schemat. Skolan samarbetar med professionella och internationella dansare, pedagoger och koreografer, samt med Göteborgs Operan och Kungliga Operan för att ge eleverna de färdigheter som krävs för att kunna ha dans som profession. Flera gånger per år sätter skolan upp föreställningar på olika teatrar och åker ut på turné i regionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är alltid är á jour med den moderna nutida dansen och har en bred förståelse av elevers förmågor, både fysiskt och konstnärligt. Att du ser och har erfarenhet av den moderna nutida dansen både ur ett historiskt perspektiv och samtidsperspektiv men också där den moderna nutida dansen går hand i hand med klassiska baletten. För att vara aktuell för tjänsten har du haft en nationell eller internationell danskarriär inom den fria dansscenen och/eller ett professionellt danskompani samt erfarenhet av att undervisa och koreografera inom den moderna nutida dansen. Att du har erfarenhet av att träna eller undervisa i klassisk balett är en fördel men inte ett krav. Även erfarenhet av dansstilar inom det kommersiella spektret är en fördel. Då du i den här rollen kommer arbeta med barn i åldrarna 10 - 16 år är det positivt om du tidigare har arbetat med målgruppen samt om du har arbetat för att elever ska uppnå mål. Du behöver även en administrativ vana och erfarenhet av informations- och kommunikationsteknik. Som person är du drivande, utvecklingsfokuserad och handlingskraftig. Du trivs i en roll där du får ta mycket egna initiativ, vilket även kräver att du kan arbeta strukturerat samt är tydlig i ditt ledarskap och i din kommunikation. Då du kommer ha mycket kontakt med både elever, kollegor samt andra aktörer ser vi att du har lätt för att samarbeta med andra samt är öppen för att etablera nya relationer och kontakter. Vidare är du flexibel i ditt arbetssätt samt har förmåga att skapa entusiasm hos både elever och kollegor. Rekryteringsprocess Ansökningar genomgås kontinuerligt och intressanta kandidater kallas till en eller flera intervjuer. Undervisningsprov med elever på Svenska Balettskolan i Göteborg ingår i rekryteringsprocessen.

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Nina Höglund
Telefon 072-856 79 54
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 feb 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.