Bräckegymnasiet Introduktionsprogram söker Socialpedagog.

Bräckegymnasiet Introduktionsprogram söker Socialpedagog.

Om arbetsplatsen
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling. I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter
Hos oss på Bräckegymnasiets introduktionsprogram går elever som inte har fått betyg från grundskolan av olika orsaker. Många har behov att fylla sin fritid med vettiga saker och behöver vuxna att fundera tillsammans med för att hitta sin väg i livet. På Bräckegymnasiets introduktionsprogram går ca 210 elever. Vi söker en socialpedagog till inriktningen SPA , Skola-Praktik-Arbete. På SPA går ca 80 elever som är i behov av mycket stöd i såväl undervisningssituationen som på raster och det sociala samspelet . Här jobbar 7 pedagoger, 6 elevassistenter, kurator, skolsköterska och specialpedagog i ett nära samarbete. Du ska vara en synlig och stöttande vuxen under raster, samt före och efter skoltid. I arbetsuppgifterna ingår att organisera och genomföra rast- och eftermiddagsverksamhet för eleverna. Du ger eleverna alternativ och möjlighet till vidgade perspektiv. Du är drivande gentemot elever i vårt värdegrunds- och likabehandlingsarbete på skolan samt i att arbeta för en drog- och våldsfri miljö för våra ungdomar. Du står upp mot rasism, sexism, homofobi och andra kränkningar som kan förekomma och du för konstruktiva samtal med våra elever kring livets stora frågor. I samarbete med arbetslaget finslipar vi på dina arbetsuppgifter, så att din kompetens kommer till sin rätt.

Kvalifikationer
Har du hjärtat på rätta stället och älskar samarbete? Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom socialpsykologi och pedagogik, eller motsvarande. Kanske är du socialpedagog, beteendevetare eller socionom? Du behöver: * ha ett lågaffektivt förhållningssätt * våga möta konflikter * ha stora ögon och öron för att uppfatta små signaler och saker som händer i det fördolda. Du har flera professioner som du kan bolla dina tankar med. * energi, tålamod och humor för att orka jobba här, det är slitsamt men värt guld och vi lovar dig ett svårt arbete som ger mycket glädje. * ha en tro på att du kan göra skillnad för unga i en utsatt situation. * ha en vilja att göra ditt yttersta för att få dessa unga människor att hitta en konstruktiv och ljus framtid. Du bör ha erfarenhet av arbete med ungdomsgrupper och vana vid att samverka med olika samhällsstödjande funktioner som exempelvis socialtjänst, fältassistenter, Mini-Maria, polisen och ungdomsmottagningar. Du behöver vara en trygg och ansvarstagande person som gillar att arbeta med både vuxna och ungdomar i skolmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i mötet med elever samt god samarbetsförmåga. Det är meriterande om du talar fler språk än svenska och engelska tex arabiska, somaliska eller dari.

Övrigt
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 okt 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.