Bostadsbolaget söker utvecklingschefer

Bostadsbolaget söker utvecklingschefer

Om arbetsplatsen
Bostadsbolaget är Göteborgs första allmännyttiga bostadsföretag. Vi bildades 1945 för att ta krafttag mot bostadsbristen och höja standarden på bostäderna. Mycket har hänt sedan dess men uppgiften är densamma. Vi har över 24 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Som ett av Sveriges största bostadsföretag är vi en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen. Bostadsbolagets verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner. Varje dag arbetar våra cirka 340 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Arbetsuppgifter
Vi arbetar i en spännande vardag. I Bostadsbolaget pågår ett långsiktigt arbete med särskilt fokus på de områden som kallas utvecklingsområden. Detta arbete skall resultera i att inga stadsdelar finns med på polisens lista över särskilt utsatta områden år 2025. Bostadsbolaget har ett specifikt uppdrag att vara en del av en förbättrad integration och att bidra i samhällsutvecklingen. För att lyckas med detta behöver vi förstärka vår organisation lokalt i områdena Tynnered, Biskopsgården och Hammarkullen. Därför söker vi nu en Utvecklingschef till respektive område. Är du vår nya kollega? Vi söker tre samarbetsorienterade Utvecklingschefer med uppdrag att leda, samordna och utveckla processerna för boendedialog, samverkan och trygghetsskapande insatser. Utvecklingschef med inriktning på social hållbarhet är en ny roll hos oss på Bostadsbolaget. Rollen kommer att fungera som komplement till den befintliga förvaltningen i respektive område och ska leda arbetet i den extra satsning vi nu gör för att driva på vårt förändringsarbete. Inom ramen för denna satsning finns strategier framtagna som generellt syftar till att utveckla och driva fram trygghetsskapande åtgärder och utveckla arbetssätt för att förbättra det sociala klimatet i våra idag, utsatta områden. Till din hjälp har du en utökad organisation bestående av bland annat trygghetsvärdar och utvecklingsledare med inriktning på fokusområdena trygghet, samverkan och boendedialog. Du har också stöd ifrån distriktet inom kompetensområdena kommunikation, ekonomi och administration. Du har ett övergripande och samordnande ansvar i att omsätta strategierna till aktiviteter som ska leda till nödvändiga lokala samhällsviktiga och områdesspecifika förändringar. Tillsammans med förvaltarna i ditt område kommer du leda utvecklingen framåt. Som ledare är du drivande, prestigelös och med förmåga att entusiasmera och locka fram det bästa i dina medarbetare, få alla att prestera på toppen av sin förmåga. Arbetskulturen behöver präglas av nytänk, kreativitet, fokus och framförallt ett stort engagemang samt ett genuint intresse för våra utvecklingsområden. Tjänsten innebär personalansvar och innefattar också verksamhets och ekonomiansvar. Du rapporterar direkt till distriktschefen för distriktet.

Kvalifikationer
Du behöver ha akademisk utbildning inom t ex samhällsvetenskap eller beteendevetenskap alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har i din nuvarande eller tidigare chefsroll erfarenhet av att ha drivit förändringsarbete och har dessutom arbetat tidigare med ekonomisk styrning och budgetarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från socialt utvecklingsarbete och samverkan, gärna inom fastighetsbranschen eller annat stadsutvecklingsarbete. Det är också meriterande om du har god kännedom om bostadsmarknaden och bostadspolitik. Vi erbjuder dig en unik möjlighet att bli en del av ett team som vill göra skillnad på riktigt! Du får möjlighet att påverka bolagets utveckling och verka ur ett brett samhällsperspektiv som bidrar till både din egen och stadens utveckling.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Britt Bergström
Telefon 031-7315955
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 okt 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.