Bostads AB Poseidon söker fastighetsingenjör till distrikt Angered

Bostads AB Poseidon söker fastighetsingenjör till distrikt Angered

Om arbetsplatsen
Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Arbetsuppgifter
Vill du utveckla värdet på våra hus i Angered? Vi söker en klippa till fastighetsingenjör och kollega till vårt gäng på distrikt Angered, där vi satsar extra på stadsutveckling och vår så kallade superförvaltning. Kort sagt innebär det att vi trygghetssäkrar våra hus, bygger nytt och renoverar. Och att vi fokuserar på riktiga hyresförhållanden, nolltolerans mot kriminell verksamhet och sophantering utan nedskräpning. För att det här ska fungera bra i hyresgästens vardag kommer det att krävas engagemang och delaktighet från oss som fastighetsägare, och det är där du kommer in i bilden. Förutom att driva underhålls- och renoveringsprojekt framåt ihop med ansvarig fastighetsförvaltare, planerar och organiserar du övrigt underhåll, följer upp och analyserar distriktets underhållskostnader samt samordnar och tar ansvar för den ekonomiska uppföljningen. I rollen ingår en stor andel projektledning, sökande efter kreativa och effektiva nya lösningar, samt coachning av våra husvärdar i tekniska frågor som rör våra fastigheter. Målet vi har är att förvalta och utveckla våra bostadsområden på ett långsiktigt och kostnadseffektivt sätt, i nära dialog med våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller yrkeshögskola med bygg-, installations- eller driftteknisk inriktning, liksom minst tre års erfarenhet av bygg- och fastighets-branschen med kunskap inom områdena energi, VVS och miljö. Meriterande är även kunskaper inom LOU, entreprenadjuridik och ROT-renovering. Som person är du såväl lugn och metodisk som innovativ och driven. Du är van vid att ta egna initiativ och arbetar självständigt med stort engagemang och ett brett perspektiv på dina uppdrag. Samtidigt är du en rakryggad lagspelare med stort hjärta som tycker om att gemensamt komma fram till beslut och ha kontakt med medarbetare, hyresgäster, entreprenörer och myndigheter. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Dennis Andersson
Telefon 031-332 15 24
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 okt 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.