Boendestödjare till vikariat

Boendestödjare till vikariat

Om arbetsplatsen
Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter
Hos oss gör du skillnad och kan påverka både ditt eget jobb och andras liv. I tjänsten som boendestödjare kommer du att ge stöd, service omvårdnad till vuxna med psykiska, intellektuella, neurologiska, och neuropsykiska funktionsnedsättningar inom alla livsområden så att de klarar sitt vardagsliv så bra som möjligt. Uppdraget innebär bland annat att motivera och stärka varje persons egna resurser. Stödet utgår från genomförande planer som är gjorda i samråd med brukarna. Vi kan erbjuda ett omväxlande arbete som innebär att du tillsammans med våra brukare kommer att bistå i alla sysslor som utförs i ett hem, myndighetskontakter, samt att lotsa och visa arenor i närmiljön och stödja brukaren för en meningsfull fritid. I det dagliga arbetet ingår samarbete med kollegor inom enheten och med viktiga kontakter utanför hemmet samt social dokumentation, delegerade sjukvårdsinsatser och vissa administrativa uppgifter. Du kommer ta emot och vara med vid uppstart av ärenden, kartläggande enligt arbetsmetod, komplexa ärenden samt ärenden vid tillfälligt ökat behov. I ditt arbete kommer du få stöd i form av teamträffar. Vi som arbetar på enheten är 33 boendestödjare, fyra metodhandledare och två enhetschefer. Arbetstiden är förlagd till dagtid och inga helger, det kan förekomma enstaka kvällar utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har YH-utbildning, eller högskoleutbildning med inriktning på omvårdnad, socialt eller pedagogiskt arbete, eller omvårdnadsprogrammet med inriktning på psykiatri. Erfarenhet av arbete med målgruppen är ett krav för dessa tjänster. Du har förmåga att skapa goda relationer samt har ett respektfullt förhållningssätt för den enskildes integritet. Du har stort tålamod och förmåga att klara av situations anpassat arbete. Du bör också ha god datorvana. För att lyckas i uppdraget behöver du kunna arbeta självständigt och i team, samt vara positiv till utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid kunskapen om att arbeta med personer som på grund av deras funktionsnedsättningar har olika former av stödbehov. Körkort krävs.

Övrigt
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Catharina Roos
Telefon 031-3660020
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 23 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.