Boendestödjare till Norra Hisingen

Boendestödjare till Norra Hisingen

Om arbetsplatsen
Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med 2 100 medarbetare. I stadsdelen bor cirka 50 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vi är väldigt stolta över vårt uppdrag som går ut på att finnas till för Hisingsborna och leverera stöd och service av högsta kvalité. Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i - vilket är något som vi verkar för tillsammans. Vårt arbetssätt präglas av samarbete, nytänkande, engagemang och kompetens inom vårt uppdrag. Som arbetsgivare erbjuder vi dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter
Välkommen som boendestödjare hos oss på Norra Hisingen! Boendestöd ger stöd är till för personer med en allvarlig och långvarig psykisk, intellektuell eller neurologisk funktionsnedsättning. Stödet kan variera över tid och i omfattning beroende på den enskildes aktuella behov och livssituation. Vi arbetar för att öka den enskildes möjlighet att bo i ordinärt boende genom att tillgodose brukarens hela behov av stöd och hjälp i hemmet. Det kan innebära att boendestöd periodvis ges enbart som motiverande stöd till den enskilde att själv genomföra olika aktiviteter, i eller utanför hemmet. Under andra perioder handlar det om att ge omvårdnad och praktisk hjälp. I stadsdelen arbetar vi både individuellt och i grupp tillsammans med brukare. Inom boendestödet upprättas genomförandeplan med den enskilde. I det dagliga arbetet används arbetsmetoden ESL, ett självständigt liv, både individuellt och i grupp samt MI, Motiverande samtal. Enheten arbetar för att erbjuda brukare Vård och stödsamordning med den psykiatrimottagning som är aktuell. Vi arbetar aktivt med att stärka den enskildes möjlighet och vilja till att vara delaktig och ha inflytande över sitt stöd. Hos oss blir du en del av en stabil arbetsgrupp med höga ambitioner där vi arbetar för att ha ett gemensamt förhållningssätt till dem vi är till för och ett stödjande förhållningssätt till varandra. Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt arbete i en grupp där vi ställer upp och bryr oss om varandra! Arbetstiderna varierar mellan dag, kväll och helg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad stödpedagog, socionom, socialpedagog, arbetsterapeut eller har annan relevant utbildning på högskolenivå alternativt har erfarenhet av arbete som boendestödjare för målgruppen. Erfarenhet är därmed inget krav men kan vara särskilt meriterande vid många sökande. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi söker dig som har ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt. Du har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ, samtidigt som du tar ett gemensamt ansvar för hela arbetsgruppens uppdrag gällande brukare och utvecklingsarbete. Då arbetet består av många möten med både brukare, närstående och andra yrkeskategorier är det av stor vikt att du kan skapa goda relationer. Vi ser även att du är lyhörd och mottaglig för motparten för att därefter ha förmågan att anpassa dig utifrån olika situationer. Vidare krävs goda kunskaper i det svenska språket samt erfarenhet av att självständigt dokumentera och upprätta genomförandeplaner. Då resor till och från brukare bland annat sker med bil är körkort och körvana ett krav. För att trivas hos oss är det viktigt att du inte är främmande för att arbeta i familjer med minderåriga barn samt är öppen för olika kulturer och människors olikheter. Känner du igen dig i beskrivningen och vill bli en del av vårt team? Skicka då in din ansökan till oss redan idag!

Övrigt
Tjänsterna kommer att tillsättas förutsatt att erforderliga beslut fattas. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonstiden. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Ann-Britt Svensson
Telefon 031-366 89 06
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 nov 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.