Bibliotekarie med inriktning mot digital utveckling till Stadsbiblioteket

Bibliotekarie med inriktning mot digital utveckling till Stadsbiblioteket

Om arbetsplatsen
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum. Kulturförvaltningen har cirka 750 anställda som verkar inom tre huvudsakliga sektorer: Bibliotek, Museer, och Fri konst och kultur.

Arbetsuppgifter
Vi söker en bibliotekarie med inriktning mot digital utveckling till enheten Publika möten vuxna och äldre. Enheten ansvarar för att samordna, säkerställa och utveckla bibliotekets verksamhet för målgruppen vuxna och äldre samt att genomföra bibliotekets uppdrag utifrån ett helhetsperspektiv med hög tillgänglighet i bibliotekslokalerna, i samhället samt digitalt. I din roll som bibliotekarie på enhet Publika möten arbetar du tillsammans med ca 20 kollegor för med biblioteksuppdraget på tre arenor; uppsökande i samhället, digitalt och i biblioteksrummet. Arbetet kan till exempel innebära handledning i söktjänster, läsfrämjande arbete på webben och i biblioteksrummet. Du ska omvärldsbevaka och samverka med andra aktörer inom området för att bidra till kunskapsutveckling internt och för våra användare. Som bibliotekarie arbetar du med läsfrämjande insatser riktade mot samtliga målgrupper och verkar för bildning, demokrati, litteratur och kultur. En viktig uppgift är också att som informationsspecialist handleda människor i att söka information och att då göra det med källkritik. En stor del av din tjänst innebär arbete med vår programverksamhet. I övrigt ingår arbete i våra informationsdiskar på Stadsbiblioteket, 300m2 samt våra bokbussar, vilket innebär kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och erfarenhet av arbete på bibliotek, gärna folkbibliotek. Det är ett krav är att du har erfarenhet av att driva projekt och arbeta i team. Det är även viktigt att du har erfarenhet av programarbete. Du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du trivs med ett högt tempo och får energi av möten med människor. Ditt arbete präglas av struktur och noggrannhet samtidigt som du är kreativ och har förmåga att entusiasmera och engagera besökare. Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens bästa i fokus. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt, är lyhörd kring vad som behöver göras och flexibel när omständigheterna kräver det. Vi ser att du är en person som bidrar med nya idéer och perspektiv för att utveckla verksamheten. Vi värdesätter att du är en god arbetskamrat och att du arbetar för att främja samarbete och kunskapsdelning. Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i en intressant, rolig och uppskattad verksamhet som når många besökare, och som är angelägen då staden växer och utvecklas.

Övrigt
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Paula Wahlbom
Telefon 031-368 34 14
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 nov 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.