Barnskötare till Förskolan Lillebyvägen 9

Barnskötare till Förskolan Lillebyvägen 9

Om arbetsplatsen
Göteborgs Stads förskoleförvaltning omfattar cirka 390 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med cirka 30 000 barn. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla förskolan utifrån våra gemensamma inriktningar: Förskolan lägger grunden för barnens fortsatta utbildning En rolig trygg och lärorik förskola för alla barn Vi utvecklar förskolan tillsammans Vi satsar mer där det behövs mest

Arbetsuppgifter
Vi söker barnskötare till vår härliga förskola med många möjligheter belägen i Lillebyområdet. Vi har nio avdelningar uppdelade i fyra storarbetslag och en fantastisk gård med åtta olika gårdsrum för stimulerande lek och lärmiljöer. Vi arbetar för en hållbar utveckling och vi har ett väl utvecklat systematiskt kvalitetsarbete med en struktur som underlättar all utvärdering, dokumentation och utveckling. Vi söker dig som har fokus på barnens sociala samspel, utveckling och lärande kopplat till verksamhetsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla barns pedagogiska lärandemiljö ute och inne. Vi strävar efter ett Reggio Emilia-inspirerat arbetssätt där vi ser det kompetenta barnet. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp. Utöver grundbemanning har vi en ateljérista och två handledande förskollärare. Vi har en förste förskollärare i vårt område (Torslanda) som handleder och som är knuten till vårt utvecklingsarbete. Vi är nu inne i ett spännande utvecklingsområde där vi vässar våra pedagogiska lärmiljöer, vår pedagogiska dokumentation och utvecklar våra verksamheter tillsammans med barnen. Alla pedagoger har en egen I-pad som arbetsverktyg och dator finns på varje avdelning. Vi söker dig som kan vara en drivkraft och vill utvecklas tillsammans med oss och ser det som en självklarhet att sätta barnen i fokus. Vi utvecklar oss själva och våra pedagogiska processer i våra lärgrupper och vi lägger stor vikt vid att du har ett gott förhållningssätt då samverkan, arbetsglädje och en god pedagogisk atmosfär är mycket viktiga faktorer för oss. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av det pedagogiska arbetet med barnen enligt våra styrdokument. Vi arbetar i arbetslag med åldersindelade barngrupper. Vi arbetar aktivt med hållbar utveckling ur ett jämställdhetsperspektiv. Vi ser fram emot nya medarbetare som berikar oss med nya kunskaper, tankar och idéer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare med erfarenhet av yrket. I ditt arbete ska du kunna planera, dokumentera, analysera och uttrycka dig väl. Du ska ha ett professionellt förhållningssätt till ditt arbete, du är nyfiken, lyssnande, flexibel och kreativ. Du är med och utvecklar förskolans verksamhet och deltar också aktivt i utvecklandet av vårt systematiska kvalitetsarbete. Du har förmåga att skapa goda relationer till barn, medarbetare och föräldrar. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd. Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Mer info
Kontaktperson Anne-Maj Olsson
Telefon 031-3665096
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.