Automationselektriker

Automationselektriker

Om arbetsplatsen
Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt. Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall. Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver. Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten och följ oss på Facebook eller Linkedin.

Arbetsuppgifter
Att arbeta i en driftverksamhet är spännande och ingen dag är den andra lik. Gillar du variation i arbetet, att samarbeta och hantera både planerade och händelsestyrda problem är Ledningsnät något för dig. Vi äger och driftar våra egna anläggningar och ingen är bättre på att utföra detta än vi själva. På avdelningen finns enheterna anläggning, reparation, driftledning, el, avlopp och vatten. Nu söker vi en automationselektriker till vår enhet för el! Enhetens huvudsakliga uppdrag består av att ansvara för och utföra akuta och planerade elarbeten inom driften för vatten och avloppsrörnät samt inom planerade investerings- och reinvesteringsprojekt. Enheten ansvarar även för styr- och regler (SCADA-system) liksom säkerhetssystem för avdelningens samtliga anläggningar. Vi arbetar tätt ihop med projektavdelningen där vi som elektriker sitter med i projektmöten och bevakar våra intressen. Som automationselektriker kommer du arbeta med eldrift och underhåll av verksamhetens pumpstationer, reservoarer och ledningsnät. I arbetsuppgifterna ingår felsökningar, reparationer och utcheckningar av bland annat frekvensstyrda pumpmotorer. Vi äger ett antal högspänningsanläggningar där vi utför drift och skötselarbeten. För att säkerställa eldriften på våra mest kritiska pumpstationer har de utrustats med stationär reservkraft. Det finns även ett antal mobila reservkrafts aggregat som vi kan koppla upp vid behov. Vi arbetar både med att distribuera vatten till brukarna samt att avleda avlopp från dem. Vi har även driftansvaret för våra återvinningsstationer. Våra drifter är kontrollerade och styrda av PLC ingående i scada-system från exempelvis ABB och Cactus. Arbetet är till stor del händelsestyrt, men vi på ledningsnät har initierat ett projekt som syftar till att optimera vårt underhållsarbete. Vi skall försöka vända till att jobba med en större del planerat förebyggande underhåll. Vi har ett mål att styra våra underhållsinsatser till där de gör som mest nytta. Fördelningen tror vi kommer ligga på 70% förebyggande och 30% avhjälpande. I tjänsten ingår beredskap var sjunde vecka torsdag till torsdag. Hos oss finns det inga begränsningar för din kreativitet. Har du ett intresse för utveckling och är innovativ så passar du in hos ledningsnät. Vårt nära samarbete med projektörer gör att idéer och erfarenheter från oss i driften tas tillvara och inarbetas i förbättringar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har genomförd elektrikerutbildning och kan uppvisa ECY-certifikat. Du är van att arbeta självständigt och driva ditt arbete. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet med automation och kan läsa och förstå ett kretsschema, samt om du har arbetat med PLC och Scada system tidigare. Tjänsten är säkerhetsklassad nivå 2 och förutsätter godkänd registerkontroll från Säpo och svenskt medborgarskap. Koncernspråket förutsätter även att du kan göra dig förstådd på svenska i både tal och skrift. Tjänsten kräver B-körkort.

Övrigt
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Robert Wigbring
Telefon 031-368 74 32
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 nov 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns 21 fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.