Kvalitetsingenjör till Göteborgs Spårvägar

Kvalitetsingenjör till Göteborgs Spårvägar

Är du ingenjör och vill arbeta med att säkerställa våra leverantörers kvalitet och tekniska underlag till våra fordon?

Som kvalitetsingenjör på Göteborgs Spårvägar får du en utmaning i denna nya roll. Du får arbeta med att efterfölja leverantörers kvalitet, säkerställa tekniska underlag till materialförsörjningen av våra fordon samt säkra kvalitet hos leverantörer i det tekniska underlaget.

Hos oss får du en central och viktig position som projektledare mellan avdelningarna materialförsörjning, säkerhet och teknik. Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som anställd hos oss på Göteborgs Spårvägar är du en del av ett kommunalt bolag med fokus på "Resenären" och "Resan". Vi är en stor del av Göteborg och hos oss trivs och utvecklas människor med vitt skilda kompetenser, i olika åldrar och från olika bakgrunder.

Vi erbjuder också:
 • En öppen kultur där medarbetarna ska ha en god livskvalitet både i arbetslivet och i privatlivet
 • Kollegor med hög teknisk kompetens och en arbetsplats med en stark företagskultur
 • En flexibel och dynamisk organisation som uppmuntrar nytänkande
DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som Kvalitetsingenjör arbetar du tillsammans med Materialförsörjningen och dess operativa inköp samt mot såväl Säkerhetsavdelning som Teknikenhet.

Övriga arbetsuppgifter:
 • Efterfölja leverantörers kvalitet och säkerställa tekniska underlag till materialförsörjningen av våra fordon
 • Du hanterar och tar fram tekniska specifikationer, sprängskisser, och ritningar efter behov. Du eftersöker lämpliga leverantörer och driver vid behov uppgifter i projektform.
 • Granska kvalitetsdokumentation för komponenter samt utföra kvalitetskontroller hos leverantörer och systematiskt följa upp leverantörer med leverantörsbesök och förhandling för att säkra leveranser
 • Vara kontaktyta och fungera som projektledare mellan avdelningarna Materialförsörjning, Säkerhet och Teknik.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

På avdelning Underhåll och Logistik inom AO Spårvagn är vi cirka 250 medarbetare, uppdelade i ett flertal olika enheter. Som Kvalitetsingenjör arbetar du tillsammans med Materialförsörjningen och dess operativa inköp samt mot såväl Säkerhetsavdelning som Teknikenhet. Du kommer att arbeta ute på samtliga depåer Slottsskogen, Majorna och Rantorget samt att resor kan förekomma i tjänsten då du besöker våra leverantörer.

Som medarbetare på Göteborgs Spårvägar omfattas du självklart av kollektivavtal som är tecknat av Kommunala Företagens Samorganisation (KFS). Tjänsten ska tillsättas snarast och förväntas starta enligt överenskommelse.

VEM ÄR DU?

Vi ser att du har goda kunskaper i teknisk dokumentation och av underhållsplaner. Du har tidigare arbetat med tillverkningsteknik och materialkunskap. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift - kan du dessutom italienska eller tyska är det meriterande. Vi ser också att du har en teknisk yrkesutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet.

Vi ser också att du har:
 • Goda kunskaper i Officepaketet samt ritningsprogram (PDM/PLM)
 • Goda ekonomikunskaper och förståelse för de ekonomiska sambanden ur ett drift- och underhållsperspektiv
 • Kunskap i lagar och föreskrifter kopplade till inköp för offentlig verksamhet.
 • Kunskaper i projektledning och projektstyrning samt kunskap inom Lean och Six Sigma
För att lyckas i den här rollen är du resultatorienterad och målmedveten, har en god analytisk förmåga då du har ett stort ansvarsområde. Du är välorganiserad och strukturerad då en del av tjänsten innebär administration och du har en god kunskap inom administrativa system. Du är en lagspelare och samtidigt självgående och initiativtagande, med förmåga att motivera och engagera andra, då mycket av arbetet handlar om att driva dina ansvarsområden framåt.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Martin Andersson
Telefon 031-761 22 21
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Hemsida https://www.tng.se/
Sista ansökningsdag 31 mars (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech