Vagnsmekaniker sökes av Göteborgs Spårvägar

Vagnsmekaniker sökes av Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.

Arbetsbeskrivning

På avdelning Underhåll och Logistik inom AO Spårvagn är vi cirka 250 medarbetare, uppdelade i ett flertal olika enheter. Alla med sina enskilda uppdrag mot det gemensamma målet att vagnarna ska rulla rena och säkra samt att utveckla vår verksamhets effektivitet och tekniska nivå. Alla enheter är beroende av varandra och det är samarbetet dem emellan som skapar en verksamhet som präglas av flexibilitet, ansvarskänsla och viljan att göra ett bra arbete, vilket skapar en väl fungerande affär.

I Driftverkstäderna utförs planerat underhåll, kilometerbundna översyner och reparationer på spårvagnar. Dina arbetsuppgifter består bland annat av felsökning, reparationer, underhåll och komponentbyten på spårvagnar. Som vagnsmekaniker hos oss kommer du arbeta med underhåll av samtliga spårvagnstyper.

Vi söker dig som vill jobba med oss i vår depå i Majorna.
Du kommer att arbeta med service, underhåll, felsökning, översyn, reparationer och komponentbyte på spårvagnar. Vi söker dig som är en tekniskt intresserad problemlösare. Du är ansvarsfull och fungerar lika bra på egen hand som i grupp. Med tanke på de kravs som ställs på spårvagnars säkerhet vill vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete. Du har personlig mognad och tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift och du kommunicerar delvis på engelska i arbetet.

Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och hälsar dig välkommen till ett arbete i en trygg och stabil organisation fylld med trevliga och stöttande kollegor.

Kvalifikationer
 • Yrkesutbildning som tågtekniker, fordonsmekaniker eller annan likvärdig utbildning
 • Kunna utföra felsökningar
 • Goda kunskaper inom Officepaketet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • B-körkort (med avklarad prövotid)
Det är meriterande om du även har:
 • Yrkeserfarenhet från el, styr och reglerteknik
 • BB 2-kompetens
 • Förarbevis för motviktstruck
 • Arbetserfarenhet från tunga fordon
För anställning krävs Hälsogodkännande enligt Transportstyrelsen TSFS 2013:50 samt godkänt drogtest.

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av webbaserade urvalstest så var extra uppmärksam på din e-post då det är så vi kommer kontakta dig.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
Ansökan
 • Ansök senast: 2019-04-30
 • Referensnummer: A867007
 • Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk
Lön

Anställning
 • Antal annonserade arbetstillfällen: 4
Kontakt

Kontaktperson
Magnus Lundgren
Enhetschef
031-732 15 58

Facklig företrädare
Kommunal Väst Spårvägen Trafik-Teknik
031-732 13 90

Övrigt

Övrigt
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, offentligajobb.se

Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar är ett kommunalägt bolag och har varit en del av staden i över 130 år. Vi är en av de större aktörerna i Göteborgs lokaltrafik med målet att göra kollektivtrafiken bättre och mer tillgänglig för dig som resenär. Förutom att vi kör alla spårvagnar och en del busslinjer levererar vi också en mängd andra tjänster i och omkring kollektivtrafiken.