Teknisk instruktör sökes av Göteborgs Spårvägar

Teknisk instruktör sökes av Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt staden i rörelse sedan 1879. Med 141 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu tre engagerade Tekniska Instruktörer till vår utbildningsenhet. Hos oss kommer du att få arbeta i en kreativ och lärande miljö med stora möjligheter att utvecklas. I rollen som Teknisk instruktör ingår att planera, ta fram utbildningsmaterial och genomföra utbildningar för dem som underhåller och reparerar våra spårvagnar.

Just nu tar vi emot den nya spårvagnsmodellen M33 och arbetar intensivt med utbildning kopplat till den. Eftersom vi har både nya och äldre spårvagnar behöver vi och våra medarbetare både bemästra teknik från 70-talet såväl som den senaste teknologin.

Vi är länken mellan teori och praktik vilket innebär att vi ibland arbetar aktivt med felsökning och underhåll. Vi ansvarar också för att se till att dokumentation möter såväl myndighetskrav som vårt interna regelverk. Gruppen, Teknisk utbildning är en del av enheten Utbildning och ingår i avdelningen HR och Kultur som består av ca 40 medarbetare med olika kompetenser. Tillsammans arbetar vi med hela bolagets kompetenssäkring och ser till att både nya och befintliga medarbetare ska ha rätt förutsättningar att göra ett bra arbete.

Kvalifikationer
  • Examen från gymnasieskola med teknisk inriktning som t.ex. El- och energiprogrammet.
  • Dokumenterad erfarenhet av elektriska arbeten
  • God digital kompetens
  • B-kort (med avklarad prövotid)
Det är meriterande om du har pedagogisk utbildning och/eller praktisk erfarenhet av att hålla utbildning och utforma utbildningsmaterial samt har erfarenhet från spårburen trafik.

Som Teknisk instruktör behöver du vara noggrann och har ett stort intresse för teknik och problemlösning. Eftersom vi har många interna och externa kontaktytor måste man ha god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person hoppas vi att du är engagerad, kreativ och positiv då du kommer vara en viktig kugge i arbetet framåt och en ambassadör för vårt varumärke.

För anställning krävs hälsogodkännande enligt Transportstyrelsen TSFS 2019:113 samt godkänt drogtest.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan. I våra rekryteringsprocesser använder vi oss av webbaserade arbetspsykologiska urvalstester.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
Ansökan
  • Ansök senast: 2020-09-30
  • Referensnummer: A973697
  • Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk
Lön

Anställning
  • Antal annonserade arbetstillfällen: 3
Kontakt

Kontaktperson
Malin Hörstam
Utbildningschef
031-732 11 63
Mer info
Kontaktperson Malin Hörstam
Telefon 031-732 11 63
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://goteborgssparvagar.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar är ett kommunalägt bolag och har varit en del av staden i över 130 år. Vi är en av de större aktörerna i Göteborgs lokaltrafik med målet att göra kollektivtrafiken bättre och mer tillgänglig för dig som resenär. Förutom att vi kör alla spårvagnar och en del busslinjer levererar vi också en mängd andra tjänster i och omkring kollektivtrafiken.