Spårsvetsare sökes till Göteborgs Spårvägar

Spårsvetsare sökes till Göteborgs Spårvägar

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.

Arbetsbeskrivning

Banteknik är ett Affärsområde inom koncernen Göteborgs Spårvägar AB.
Med över 100 års erfarenhet av bananläggningar besiktigar, projekterar, anlägger och underhåller Banteknik spårvägsanläggningen. Det som avdelningen nu har behov av att rekrytera är svetstekniker.

Till vår verksamhet söker vi nu flera svetstekniker som kommer att utföra underhållsarbeten på spåranläggningar i Göteborgsområdet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består bland annat av akut felavhjälpning, nybyggnad av spår och växlar, spårbyte, lagning av rälsbrott, påläggssvetsning och andra mindre driftarbeten där kompetens inom svets behövs.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara många och varierande, där ett snabbt och vaket agerande är av yttersta vikt. Du får ett mångsidigt jobb i en utmanande miljö där du kommer att ingå i ett team av duktiga och engagerade kollegor. Vi söker dig som har hög samarbetsförmåga och bidrar till en god arbetsmiljö. Du arbetar främst under dagtid, men nattarbete kan förekomma.

Vi erbjuder en stabil arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling. Hos oss ska du kunna kombinera utmanande uppdrag med en meningsfull vardag på och utanför jobbet.
Som stöd i detta arbete har du Bolagets samlade kompetens och en tillgänglig chef för att tillsammans blir vi bättre!

Kvalifikationer
 • Yrkeserfarenhet inom spårbranschen, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Industritekniska programmet med inriktning svetsteknik eller motsvarande, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Grundläggande IT-kunskaper
 • B-Körkort (med avklarad prövotid)
 • Svenska i tal och skrift
Eftersom arbetet sker i spårområdet är detta en säkerhetstjänst. För anställning krävs även medicinskt godkännande för TV-FS säkerhetstjänst samt godkänt drogtest.

Meriterande
 • C-körkort
 • Grundläggande utbildning i banteknik från Järnvägsskolan i Ängelholm eller Vansbro, alternativt annan likvärdig utbildning
 • TRI (utbildning inom Göteborgs Stad för att få utföra arbete i eller i farlig närhet av spårväg).
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en noggrann och flexibel lagspelare. Du är van att arbeta i team tillsammans med dina kollegor och bidrar till ett bra arbetsklimat. Ditt arbete präglas av kvalitet och du agerar alltid utifrån ett säkerhetstänk. Periodvist är det ett stressigt arbete ute i trafikmiljön och det krävs ett engagerat medarbetarskap och en vilja att lösa uppgiften på utsatt tid. Under lågsäsong/vintern arbetar vi mycket med utbildning och kompetensutveckling. Eftersom det förekommer tunga lyft i tjänsten så ser vi att du har god fysik.
Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
Ansökan
 • Ansök senast: 2020-02-27
 • Referensnummer: A931031
 • Välkommen att göra en digital ansökan via denna länk
Lön

Anställning
 • Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Kontakt

Kontaktperson
Lars Olling
Avdelningschef Produktion
031-732 22 94

Facklig företrädare
Kommunal Väst Spårvägen Trafik-Teknik
031-732 13 90

Övrigt

Provanställning 6 månader tillämpas.
Mer info
Kontaktperson Lars Olling
Telefon 031-732 22 94
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Svetsare, Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://goteborgssparvagar.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Göteborgs Spårvägar är ett kommunalägt bolag och har varit en del av staden i över 130 år. Vi är en av de större aktörerna i Göteborgs lokaltrafik med målet att göra kollektivtrafiken bättre och mer tillgänglig för dig som resenär. Förutom att vi kör alla spårvagnar och en del busslinjer levererar vi också en mängd andra tjänster i och omkring kollektivtrafiken.